Miyazaki planerar nästa ”Souls”-serie

I en intervju med Hidetaka Miyazaki, mannen bakom Dark Souls, Bloodborne och kommande Dark Souls 3, har det pratats om att det redan finns planer på en kommande serie i den klassiska ”Souls-genren”. Dark Souls 3 var den avslutande delen för serien och intresset att ta konceptet vidare i ett nytt utseende har varit en av Miyazakis och From Softwares ambitioner.

”Vi känner att vi har gett vad vi har kunnat med Dark Souls och vill ta konceptet till nya, outforskade områden.” Miyazakis intresse för Japansk kultur, både traditionell och ny, kommer sätta spår i hans nya projekt.

”Jag vill utforska möjligheterna med att göra ett spel som följer i Dark Souls spår, men med en helt annan estetik” säger Miyazaki.

I intervjun nämner han att han har fört en dialog med Yoji Shinkawa, art designern från Metal Gear Solid-spelen, samt Kazuma Kaneko, karaktärsdesignern från Digital Devil Saga. ”Jag vill skapa något en ny värld, ta ett steg bort från Dark Souls och skapa en värld som kan dra in både spelare från dark Souls, samt nya spelare” säger Miyazaki. ”Med Shinkawa-san och Kaneko-san vill jag skapa en ny värld, som kommer dra in spelare på nytt, precis som Dark Souls en gång gjorde.”

Yoji Shinkawa är känd för sin levande design i Metal Gear Solid-serien och Kazuma Kaneko har en väldigt stilren design som använts i Digital Devil Saga, spin off-serien på Shin Megami Tensei, ett cyberinspirerat thrillerspel med starka RPG-inslag.

”Jag vill prova på något nytt och se åt vilket håll jag kan ta de koncept som Dark Souls står för, men den här gången vill jag göra något som förenar Japansk mytologi och mecha[-kulturen]. Det är ett långt steg från den atmosför som Dark Souls har skapat, men jag tror att med Shinkawa-san och Kaneko-san kan vi, tillsammans med From Software, skapa ett spel som ger samma inlevelse och känsla som Dark Souls-spelen har gett oss tidigare.”

Då han blev tillfrågad vad temat skulle vara för spelet skrattade han bara och sa att det kommer innehålla samurajer och gigantiska robotar. Vi håller andan och väntar på mer information om detta, vilket troligen kommer dyka upp på nästa E3.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.