Artikeln är ett betalt samarbete:
Några av de populäraste mobilapparna

I takt med att mobilerna blir mer avancerade blir de också viktigare i vår vardag. Detta speglas inte minst i dagens populära appar.

Att säga att det är mycket som händer på den teknologiska fronten är verkligen ingen överdrift. Idag är man utrustad med en mobiltelefon, som i sin tur fungerar fantastiskt väl som kamera, arbetsmedel och underhållningsmaskin. Ja, det är nog få som reflekterar över den otroliga handdator vi ständigt går runt med. Vars teknologi är oändligt mycket mer avancerad än den som användes vid månlandningen.

Av den anledningen ställer vi oss givetvis frågan, vad är det vi egentligen gör med denna högteknologiska uppfinning? Förutom att kolla på konstiga katter och spionera på våra grannar i sociala medier.

Alla flashiga mobilspel

Ja, vad vore egenligen mobilen utan alla flashiga och älskade mobilspel? Bland favoriterna har vi allt från klassikern Clash of Clans till populära casinon med snabba utbetalningar, som låter en pröva lyckan i tusentals olika spel. Från kortspelsklassikerna till moderna slotspel med TV-spelsliknande grafik. Därtill finns det givetvis andra spel, som är helt gratis att använda i utbyte mot att man accepterar en viss annonsering. Ett väldigt populärt sådant är exempelvis Wind Up Knight 2.

Banker och hushållssysslor

Nästan alla svenskar har upptäckt vilket utmärkt verktyg mobilen är när det kommer till att underlätta ens ekonomi och hushållssysslor. De flesta av oss är uppkopplade till någon typ av mobilbank och det utmärkta legitimationsverktyget Mobilt BankID har blivit en stor favorit. TIllsammans med dessa två utmärkta komplement har vi också fenomenet Swish, som låter användarna skicka pengar till varandra i ett… ja, “swish”. För att använda swish behövs bara en E-legitimering och att ha kopplat upp det till sin bank och sin mobiltelefon. Löjligt smidigt. Löjligt enkelt.

Tränar och håller oss i form

De flesta av oss gillar att hålla oss i form och få har väl missat att mobilen kan vara en riktig träningspartner. Det finns bra appar som hjälper den som tränar att sätta upp mål och logga sina träningspass. Idag finns det även sådana appar som är kopplade till utomstående utrustning, exempelvis en träningsklocka. Genom att parlänka de två enheterna kan man träna med klockan och föra över mål och statistik till mobilen.

Ett populärt företag som producerar tracker-klockor är Mr. Fit, som låter sin produkt kommunicera med just en mobilapp.

Ja, användningsmöjligheterna är nästintill oändliga med dagens mobiltelefoner och appar. Det kan därför vara värt att utforska och testa på olika appar, man vet aldrig när man får sig en viktig kamrat till vardagen.

0 Delningar

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.