NEO-TWEWY har datum och ny trailer

NEO-TWEWY, alltså NEO: The World Ends With You, har nu fått släppdatumet fastställt. Det är den 27 juli som gäller, och plattformarna är fortfarande PlayStation 4 och Nintendo Switch – med en Epic Game Store-release någon gång senare i sommar. Med utannonserandet kom också en ny trailer och möjligheten att förboka spelet på Square Enix:s hemsida.

NEO-TWEWY har en ny protagonist: Rindo. Berättelsen kretsar fortfarande kring på-liv-och-död-leken Reapers’ Game, där det gäller att klara uppdrag och överleva spelmästarens nycker samtidigt som du försöker komma till botten med spelets hur och varför. Till skillnad från sin föregångare utspelar sig Neo i en tredimensionell värld och har ett stridssystem som verkar påminna mer om Kingdom Hearts. Mode och accessoarer är dock fortfarande en central del av hela upplägget.

En del nyckelpersoner är kvar från förr, främst Tetsuya Nomura som (bland andra) står för de vassa karaktärsporträtten. Återvänder gör också kompositören Takeharu Ishimoto – något som gör denne skribent glad som en spelman.

Dessa nyheter landade samtidigt som det första avsnittet av animeadaptationen av det första spelet. Är du intresserad kommer tjänsten Wakanim regelbundet att släppa de senaste episoderna – dock en vecka efter premiären i Japan.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.