Du har väl inte missat: Tre riktigt fräscha spelsläpp i juli

En personligen späckad juli!

Vi närmar oss midsommar med stormsteg (förhoppningsvis inte bokstavligt), och trots värmen har det varit en alldeles förträfflig sommar på spelfronten. Förutom alla finfina spelsläpp som redan varit finns en hel del som komma skall, varav en del stolt visats upp på förra veckans E3-mässa. Ett par av dessa släpps också mycket snart. Därför tänkte Varvat kasta lite ljus över tre titlar vi absolut inte tycker att du ska missa.

CrisTales (20 juli)

Efter lite om och men som stavas p-a-n-d-e-m-i har nu Cris Tales äntligen ett datum. Det tillkännagavs med den här alldeles fantastiska trailern som basa osar kvalitet i ren och skär glaskonst. Det är alltså frågan om ett RPG där du förfogar över nutid, dåtid och framtid och kan skifta relativt fritt mellan dessa för att lösa pussel och föra berättelsen framåt.

Undertecknad spenderade en del tid med spelets första demo för drygt 1 ½ år sedan, och förväntningarna på den färdiga produkten är skyhöga. Utgivarna Modus säljer en begränsad fysisk utgåva via amerikanska Maximum Games Store. Jag skulle mer än gärna lägga rabarberna på den där illustrationsboken, men med en fyrsiffrig prislapp får jag tyvärr tacka nej så länge förståndet står mig bi.

Cris Tales släpps den 20 juli till PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox X|S samt Nintendo Switch.

B.ARK (29 juli)

B.ARK, eller Bio-Interstellar Ark, är ett färgglatt, lekfullt skjutarspel med samarbetsläge för upp till fyra spelare. Med inspiration från amerikanskt tecknat om lördagsmorgnarna lär det bli en bra matchning för både stora och små. Förutom vänskapligt försvarande av freden i världsrymden verkar här också rymmas lite vänskapligt poängjagande.

I B.ARK spelar du som en av de fyra karaktärerna Barker, Felicity, Lucio och Marv – eller hund, katt, nalle och nina. De besitter olika förmågor, svagheter och fördelar. Tillsammans måste de tillintetgöra Dark Tide, ett hot mot Jordens blotta existens.

B.ARK kanske ser bekant ut för Nintendo-fans, eftersom det utannonserades i en Indie Showcase för en tid sedan. Nu har det alltså ett släppdatum – den 29 juli – och släpps förutom på Switch även på PC.

NEO: The World Ends With You (27 juli)

The World Ends With You: Final Remix var ett av de första spelen jag recenserade på den här siten. Sedan dess har en animeadaptation och en uppföljare, Neo: The World Ends With You, hunnit utannonseras. Det må vara en smak för ett visst klientel, men det går inte att förneka att estetiken är on point. Och är soundtracken hälften så bra som i föregående titel kan i varje fall jag tänka mig gunga med även om slagsmålssystemet skulle vara en medelmåtta.

Neo: The World Ends With You verkar ta vid där originalet slutade. Utannonseringstrailern mer än hintar om att det är så, i varje fall. Karaktärslistan har växt till sig lite och stridssystemet verkar ha bytts ut mot ett av typen realtidsaction (i stil med Devil May Cry, med flera). Så länge jag slipper nå sista boss med helt fel kläder på mig pga det där knasiga modesystemet så är jag i varje fall nöjd. Eller så får man väl ta sig an sagd boss i nakenbrottning.

Ah, och just det. Såväl Blaster Master Zero 3 som Ys IX: Monstrum Nox (äntligen!) kommer i även de i juli. Det ska bli en fröjd att kunna spela framför allt det sistnämnda!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.