Nintendo Direct januari 2023 – en sammanfattning

Hej å hå, här snackar vi nostalgi! Nintendos första Direct-sändning för 2023 är nu över, och den levererade i vanlig ordning en hel del både väntat och oväntat, nytt som gammalt. Här följer allt som utannonserades i rimligt godtycklig ordning.

Pikmin 4

Ja, Pikmin 4 blir äntligen av. Det kickade igång sändningen med en förtjusande trailer full av gulliga nyheter och skrämmande påminnelser om hur lätt det är för diverse odjur att stampa ut din stackars armé gullknoppar.

Pikmin 4 släpps den 27 juli och lär bli årets semesterspel.

Samba de Amigo: Party Central

Samba de Amigo: Party Central är ett nytt spel i den kultförklarade serien Samba de Amigo och det första sedan 2008 års Wii-konvertering av originalet. I grundspelet utlovas 40 låtar från hela världen, och potentialen för nedladdningsbart innehåll är så klart enorm.

Samba de Amigo: Party Central släpps i sommar.

Fashion Dreamer

Mode och design hägrar i denna nya titel från utgivaren Marvelous. Denna spelserie har sina anor på 3DS:en där namnet New Style Boutique, Girls Mode eller Style Savvy kanske ringer en klocka. Anime-esk grafik och bjärta kulörer så det står härliga till verkar vara det främsta försäljningsargumentet.

Fashion Dreamer släpps exklusivt på Nintendo Switch någon gång under året.

TRON: Identity

TRON är verkligen inte det universum jag tänker på först när genren visualroman kommer på tal. TRON: Identity verkar bjuda på gott om drama och flera dialogval. Kanske vågar vi hoppas på ett par olika slut. Släppet är bara dryga två månader bort, i april.

DECAPOLICE

Det bekräftades att Level 5 hade nytt i görningen i år, och detta nya tycks vara DECAPOLICE. Spelet beskrivs som ett thriller-rollspel, och det flödar av studions välbekanta bildspråk – det ack så japanskt animestiliserade. DECAPOLICE kom, sågs och försvann snabbt, utan så mycket som ett releasedatum, annat än 2023.

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon

Vi har redan ett släppdatum sedan innan, men Nintendo vill ju så klart inte att vi hinner glömma bort Bayonetta Origins. Den 17 mars är det tid att utforska vår favorithäxas förflutna i detta vackra bilderboksspel.

Disney Illusion Island

Cuphead-fast-med-Disney-karaktärer-spelet Illusion Island visades upp ordentligt och gav mersmak. Visst är det något med samarbetsspel för fyra spelare? Framför allt när det ser så silkeslent ut i sin bilduppdatering! Själv kan jag inte vänta till den 28 juli med att få utforska detta lovande lilla spel.

Harmony: The Fall of Reverie

Senaste nya från DONTNOD Entertainment (Life is Strange, Remember Me) är Harmony: The Fall of Reverie. Denna visualroman har helt klart lagt mycket krut på såväl visualitet som på en intressant story och utlovar flera sätt för denna att sluta på. Spelet släpps i juni på Switch och PC, och senare på andra konsoler.

Sea of Stars

Det lindrigt sagt efterlängtade Sea of Stars har ett datum: den 29 augusti! Och du kan ladda ned en demo på eShopen nu. Mumma!

Omega Strikers

Ett gratisspel om lufthockey blandat med fotboll, antar jag. Omega Strikers ser hektiskt kul ut och helt klart värt en omgång när det dimper ned den 27 april.

Master Detective Archives: Rainbow Code

Det där spökdetektivspelet har nu fått släppdatumet fastställt till den 30 juni. Notera att det är från 18 år. Intressant…

Fantasy Life i: The Girls Who Steals Time

Minns du Fantasy Life på 3DS:en? Här kommer en ny del i serien, och det är återigen Level 5 som tänker välsigna oss med detta urmysiga lilla sandlådeprojekt. Släpps någon gång i år.

Professor Layton and the New World of Steam

Ser man på, Level 5 en tredje gång. Professor Layton har det varit knäpptyst om rätt länge nu, även om seriens nya protagonist dykt upp på Switch tidigare. Annars är det snart tio år sedan Professor Layton and the Azran Legacy, så det är ju på tiden. Vi lär dock få vänta lite till, så det som visades inte var mer än ett retstick. Något släppdatum var det heller inte på tal om.

Game Boy (+Color!) och Game Boy Advance på NSO!

Man ska inte bli glad för något som borde funnits i princip från dag ett. Men i egenskap av en hopplös nostalgiker för Nintendos Game Boy-serie handenheter måste jag ändå applådera. Game Boy-delen kommer att vara en del av grundprenumerationen på Nintendo Switch Online. Advance-delen kommer att relegeras till Expansion Pack. Med tanke på startutbudet kanske det till och med är dags för denne luttrade skribent att ge med sig och prenumerera.

Game Boy-spel: Tetris, Super Mario Land 2: 6 Golden Coins, Gargoyle’s Quest, Metroid II: Return of Samus, Kirby’s Dream Land.

Game Boy Color-spel: Zelda: Link’s Awakening DX, Game & Watch Gallery 3, Alone in the Dark: The New Nightmare, Wario Land 3.

Game Boy Advance: Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3, WarioWare Inc.: Mega Microgame$, Kuru Kuru Kururin, Mario Kart: Super Circuit, Mario & Luigi: Superstar Saga, Zelda: The Minish Cap.

Många fler titlar är bekräftade för båda spelbibliotek, till att börja med Zelda Oracle of Ages/Seasons, Kirby Tilt ’n Tumble, Pokémon Trading Card Game, Metroid Fusion, Fire Emblem, Golden Sun, F-Zero Maximum Velocity och Kirby & The Amazing Mirror.

Tears of The Kingdom får ny trailer och samlarutgåva

En trailer säger mer än en B-uppsats.

In med det gamla!

Som sagt innehöll Nintendo Direct januari 2023 en hel drös gammalt som nu får en ny chans att charmera nya spelare. Utan inbördes ordning kommer de här.

 • Ghost Trick: Phantom Detective släpptes av Capcom på DS och iOS för lite mer än tio år sedan. Nu släpps det på Switch (och PS4, Xbox One samt PC) i sommar.
 • We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie är en återutgivning med lite nytt innehåll i form av utmaningar och fotoläge. Släppet sker den 2 juni.
 • Etrian Odyssey Origins Collection är en samling remasters av den inte helt välbekanta serien grottkrälare. Den innehåller de första tre spelen, alla med uppdaterad grafik och modernare gränssnitt. Samlingen släpps även på PC, och anländer den 1 juni.
 • Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp – spelet som kanske eller kanske inte ställdes in på grund av rådande världsangelägna konflikt – har nu ett släppdatum: 21 april.
 • Kirby’s Return to DreamLand Deluxe kommer innehålla lite extra epilogiskt innehåll kallat Magolor Epilogue: The Interdimensional Traveler. Spelet har nu dessutom fått en demo inför sitt slutgiltiga släpp, som nu är knappa två veckor bort den 24 februari.
 • Metroid Prime Remastered är ute nu och får en fysisk release den 3 mars i år. Priset är cirka 400 kronor och spelet har stöd för en mängd olika kontrollkonfigurationer.
 • Baten Kaitos I & II HD Remaster är en kompilering av två Gamecube-klassiker, varav det ena nu når Europa för första gången i officiell kapacitet. Ett av Motoi Sakurabas bästa soundtrack ser fram emot att få stifta (åter)bekantskap med DINA öron nu i sommar.

Så. Mycket. DLC.

Nintendo löper verkligen linan ut med sitt utbud av DLC och annat eftersläppsinnehåll. Och de är så klart inte ensamma.

 • Xenoblade Chronicles 3 får sin tredje (av fyra) volym DLC, innehållande den nya hjälten, lapidaristen (ädelstenshantverkaren) Masha och en skock nya utmaningar. Den släpps den 16 februari.
 • Dead Cells får sitt utlovade DLC Return to Castlevania. Detta kommer att innehålla tvekamper mot Death of Dracula, samt en massa klassisk, remixad Castlevania-musik. Släpps den 6 mars.
 • Splatoon 3 får som kanske bekant ett Expansion Pass. Nu är våg 1 och 2 av dess innehåll utannonserade. Den första är återvändo till Inkopolis från det första spelet och släpps i vår; den andra bär namnet Side Order och har inte så mycket mer än en kort filmsnutt med mycket vitt.
 • Fire Emblem Engage får sina andra och tredje paket ”emblem” med hjältar från seriens tidigare delar. Det fjärde paketet ska dessutom innehålla en ny berättelse kallad Fell Xenologue. Paket 2 är ute nu, paket 3–4 dyker båda upp någon gång innan årsskiftet.
 • Mario Kart 8 Deluxe Booster Course Pass Wave 4 kommer innehålla en ny bana (Yoshi’s Island) och en ny karaktär: Birdo. Vågen anländer i vår.

Smått och gott

 • WBSC eBaseball: Power Pros är ute nu!
 • Bedårande Blanc släpps den 14 februari.
 • Tales of Symphonia Remastered anländer den 17 februari.
 • Octopath Traveler II har ett demo du kan ladda ned nu. Spardatan kommer gå att överföra till huvudspelet, som släpps den 24 februari.
 • Have a Nice Death släpps den 22 mars.
 • Mega Man Battle Network Legacy Collection släpps den 14 april.
 • Minecraft Legends släpps den 18 april.
 • Disney Dreamlight Valley får en ny uppdatering i april.

Vissa vill med bestämdhet hävda att Switchen närmar sig slutet av sin tid i rampljuset, och att beviset finns i alla dessa nyutgivningar av äldre alster. Samtidigt står ju dock ett nytt Zelda för dörren, så vad tror/tycker du?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.