Övervaka allt med sajten WeareData

Nu skall ni få se något riktigt häftigt!

Spelföretaget Ubisoft lanserar häromdagen sin site Watch_Dogs WeareData. Sajten är en experimentell sida som är framtagen för att samla så många offentligt tillgängliga uppgifter som möjligt på ett och samma ställe. Till en början så finns den tillgänglig för Paris, London och Berlin.

Idén kommer från det kommande spelet Watch_Dogs där ett virtuellt Chicago styrs av en centraldator, CTOS. Datorn kopplar samman stadens totala infrastruktur och offentliga säkerhet i en enda centraliserad knutpunkt. Data är spelets hjärta på samma sätt som i WeareData.

Med WeareData visar Ubisoft att den sammanlänkade värld som beskrivs i spelet Watch_Dogs, redan är verklighet. Det finns en mängd av offentliga och personliga uppgifter fritt tillgängligt, och det potentiella användandet av dessa, har aldrig varit mer aktuellt.

Genom ett kartsystem kan man studera den samlade, fritt och enkelt tillgängliga, information som finns, inklusive allmänna färdmedel (som tunnelbana eller allmänna cyklar), telekommunikation (som mobila basstationer, WiFi och annonstavlor), energiförbrukning, trafik- och säkerhetsinfrastruktur (som övervakningskameror och trafikljus) eller områdesindelad socio-ekonomisk information (genomsnittsinkomst, arbetslöshets- och brottsstatistik). Dessutom även geolokaliserade sociala medier som stadens invånare använder; Facebook, Instagram, Twitter, Flickr och FourSquare.

Sidan finner du på wearedata.watchdogs.com och den funkar lika bra med dator som med smartphone.

[youtube id=”ViZNH6YS0y8″ width=”600″ height=”350″]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.