Rapport: The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls Online är nu inne på sin fjärde månad och allt är… bra. Mycket bra faktiskt. Borta verkar barnsjukdomarna vara och kriget mot guldsäljarna ser ut att vara under kontroll, spelare stångas mot bossarna i Trials och inga oväntade underhåll har skett på länge. Det är en bra tid att leva i Tamriel nu.

Typ som det var tänkt

Man får säga vad man vill om onlinerollspel – och spel som är uppkopplade i huvud taget – men de börjar alltid med mer eller mindre problem. The Elder Scrolls Online hade verkligen problem, något jag berört i tidigare rapporter. Det här går att diskutera fram och tillbaka, men en av anledningarna till att jag älskar ESO är just för att det inte är perfekt, utan har en chans att utvecklas. Nu, efter tre månader med problem verkar vattnen i spelet lugnat sig och det går att spela problemfritt och ha roligt en hel kväll.

Om det var ett tag sedan du spelade ESO kanske stabiliteten i spelet samt det nya äventyrsområdet Craglorn kan vara anledning nog för ett återbesök. Små ändringar som snabbare vapenväxling och ”field of vision” för förstapersonsperspektivet är bara några av de många små ändringar som Zenimax gjort för att förbättra spelupplevelsen.

Framtiden

För den tredje stora uppdateringen (som släpps någon gång i augusti) har gillen hamnat i fokus. Spelarnas feedback till utvecklarna Zenimax har lett fram till förbättringar i gilleshanteringen så som styrningen av hierarkierna med upp till tio anpassningsbara grader, gemensam guldförvaring som vissa utvalda inom gillet har tillgång till och större tillgång till gilleskiosker i Cyrodiil. Dessutom kommer gillen ha möjlighet att hyra kiosker runtom i världen där deras varor är till salu för utomstående spelare inom samma allians.

Nytt för denna uppdatering är också tabarder med gillesheraldik (för gillen med minst tio medlemmar). Ledaren designar gillets tabard med 250 bakgrundsfärger, 63 bakgrunder och 136 symboler som går att blanda fritt. Dessa kan sedan köpas av medlemmarna. Det må vara en liten detalj men kommer kunna skapa både enighet och samhörighet inom gillen.

Update 3 tabard
Mudcrab! Det går att ha en mudcrab på tabarden! Jag vill ha en mudcrab på min tabard. Titta noga, den finns där.

Det som jag själv ser mest fram emot i denna uppdatering är möjligheten att färga utrustning efter egen smak. Här får vi spelare verkligen chansen att vara unik i en värld med tusentals andra damage dealers och healer med samma gråa och tråkiga kåpa eller plåtrustning.

ESO subzero
Hallå? Vad gör du här? Mortal Kombat är där borta.

På ESO:s officiella sida har spelets director Matt Firor även delat med sig lite av det som ligger lite längre bort. Förutom ytterligare justeringar till spelets olika klasser jobbar utvecklarna med att jämna ut och förbättra loot- och belöningsflödet under spelets gång för att förhindra att vi spelare upplever det vi hittar och får som värdelöst. Nya designer på rustningar är också på väg!

Vad det gäller servermigrationen för de europeiska servrarna, är det fortfarande på gång. Det är inte bortglömt eller ligger längst ned i checklistan. Zenimax vidtar bara de åtgärder som krävs för att övergången ska ske så smidigt som möjligt, vilket är bra, men de får gärna skynda lite. Jag vill ju ha bättre ping, typ nu.

Vill du läsa mer om uppdateringen kan du rida in på den här länken.

[youtube id=”n-H6ljISiIw” width=”600″ height=”350″]

The Elder Scrolls Online finns på PC nu och är planerad att släppas till Playstation 4 och Xbox One framåt slutet av året.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.