Så överlever du skräcken i Resident Evil Village

Resident Evil Village har precis släppts till försäljning. Precis som sina föregångare finns en rad knep för hur du bäst överlever utmaningarna längs vägen. Här är fyra enkla knep.

Sikta mot knäskålarna

Ammunition är en bristvara i spelet. För att spara ammunition rekommenderas att skjuta mot knäskålarna för att bringa ned enklare motståndare för en kort stund. Blypumpa då skallen som blottas under några värdefulla sekunder innan fanskapet återvänder till stående position.

Utforska din omgivning

I Resident Evil Village gäller det att utforska allt. Precis allt. Snoka runt vartenda hörn, krossa varenda vas, öppna varenda sketen låda och avliva alla djur du hittar i jakten på pengar och resurser. Du kommer behöva alla korvören du kan hitta för att införskaffa den senaste utrustningen från The Duke. Se till att kolla dina kartor för att få överblick vilka områden som blivit ”rensade”. Blå färg indikerar rensat område medan rött står för skatter som är kvar att hittas.

Satsa på hagelgeväret

Hagelgeväret är en oumbärlig klassiker som är klippt och skuren för närstrider. För närkamper kommer det bli gott om i Resident Evil Village. Den kraftfull nog att trycka de tillbaka de starkaste fienderna men också för mindre grupper. Se till att uppgradera hagelbrakaren och snåla inte på ammunitionen vid inköpen. Glöm heller inte att njuta när ”splosh”-ljudet uppstår efter en väl riktad blysvärm mot skallen.

Kill your (armed) darlings

I författarbranschen är det viktigt att använda lagom mängd ord utan att läsupplevelsen förstörs. I Resident Evil Village måste det sparsamma inventarieutrymmet noggrant hushållas. Sälj dina gamla skjutjärn och införskaffa nya kraftigare krutpåkar. Använd vapen du verkligen använder och se till att uppgradera dem. Ju längre in i spelet du kommer, desto viktigare blir ditt inventory-utrymme.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.