Skräck i åtta bitar: Sunshine Manor släpps i höst

Hon kommer med solsken till mig~

Sunshine Manor är ett retrosinspirerat skräckrollspel med siktet inställt på en release till höst. Det krävs inte mycket för att se ett par av inspirationskällorna i trailern ovan. Spelet utspelar sig i Aitken Manor där huvudpersonen Ada blivit inlåst under den årliga bus eller godis-rundan i kvarteret. Det är med hennes psykiska krafter spelaren måste överkomma pussel, hitta utvägen och slåss mot såväl mindre fiender som bossar. Utvecklarna lovar en rik story med kuslig stämning och ett soundtrack signerat 80-talet som gjorts specifikt för spelet.

Sunshine Manor är sprunget ur Fossil Games, som även utvecklade det uppskattade Camp Sunshine som går i samma genre. Projektet finansierades via Kickstarter i en kampanj som avslutades den 6 november 2020. Releasen är planerad till den 28 oktober i år, lagom till allahelgona, och plattformarna är PC, PlayStation, Xbox och Nintendo Switch. Vilka Sony/Microsoft-maskiner det handlar om framgår inte.

Med med spel som The Last Door, Yume Nikki, Lone Survivor och Viviette verkar pixelartbaserad skräck vara en välmående subgenre. Och varför inte? Själv glömmer jag aldrig hur Metroid Fusion fick mig att sätta andan i halsen, hur äcklad jag blev första gången av Splatterhouse 2 eller hur hårresande Shadowgate kunde vara. Pixlar kan vara f*n så läskiga ändå.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.