En handfull spel du kanske missat under ”E3”

Det har varit en hektisk period. Dessa veckor där E3 och kringliggande evenemang brukar äga rum har inte direkt avtagit något på onlineaktiviteten i år. Även om vi inte har fått se EA, Ubisoft eller Nintendo, för att nämna några, så har vi fått massor med nyheter från spelvärldens alla spetsiga polygonhörn. Här nedan följer en liten, handplockad lista över sådant jag själv höll på att missa, eftersom jag varit saknad i drygt två veckor nu. Så kan det gå i semestertider med tillhörande skärmytsling med covid (var försiktiga så ni slipper!).

Souldiers

Souldiers släpptes precis i början av månaden och gick mig obemärkt förbi fram till det helt sonika dök upp i mitt flöde … någonstans. Pixelperfekt animation, bjärta färger och en grafisk stil som direkt för tankarna till snygga SNES- och PlayStation-spel från uppväxten – allt med den visuella biten klaffar direkt för mig. Med taggar som metroidvania, soulslike och andra termer får oss redan invigda att bli lite smått lyriska. Och soundtracken? Jag har albumet öppet på Bandcamp i skrivande stund, och det är en banger!

De senaste tre veckornas recensioner har hunnit ge Souldiers ett rätt så blandat betyg. Förhoppningsvis innebär tidsfristen att mycket av problemen användarna rapporterar kan strykas. Om inte annat får en väl lägga detta till den eviga bakkatalogen, eller i varje fall missa den i ytterligare ett par veckor.

The Last Faith

Den här undkom mig inte trots semester i ett annat land. The Last Faith bör precis samma taggar som Souldiers, men gör det tillsammans med gotisk, mörk fantasy och splatter. Jag spelade i och för sig aldrig ut Blasphemous, men att ha fler mörkare inslag i min favoritgenre kan ju bara inte vara något dåligt.

The Last Faith är sprunget ur en löjligt framgångsrik Kickstarter-kampanj. Det utvecklas av London-baserade Kumi Souls Games och får uppbackning i distribution av Playstack. Tyvärr är det inte ute ännu, men det ska komma i år, på i princip alla spelmaskiner värda sitt namn just nu. Det hela låter mycket bekant, och i sändningen från IGN Summer of Games kom jag på varför:

9 Years of Shadows

Här borde jag egentligen bara klippa och klistra in allt jag redan skrivit ovan. Det märks extremt tydligt var min genretillhörighet ligger, men vad kan man göra? Även 9 Years of Shadows är resultatet av en Kickstarter-kampanj (en som undertecknad hakade på). Även 9 Years of Shadows kommer att släppas i år, till synes under sista kvartalet. Även 9 Years of Shadows är ett mörkare actionspel designat kring en större sammanhängande värld i vilken du måste samla på dig förmågor för att kunna ta dig vidare. I andra ord: ännu ett metroidvania, och ännu en anledning till att jag är glad åt årets kommande spelutbud.

Neon White

Förstapersonsparkour i hisnande tempo med en edgig story om helveteskunder som ska utföra lönnmord i himlen. Kanske är det dags att damma av muskelminnet från min tid tillsammans med Ghostrunner, som jag ju älskade, för det här var mig ett intressant paket. Neon White ser så himla stiligt ut (pun intended) och har ett riktigt tungt soundtrack av artisten Machine Girl. Men det bästa är att vi inte behöver vänta på det: Neon White är ute nu! Vi kan spela det på PC (via Steam) eller på Switch.

Zorro The Chronicles

Ett spel om Zorro kanske inte låter som så värst mycket att se fram emot egentligen – speciellt inte när man får veta att det är ett licensspel baserat på en nyare animerad serie. Jag är dock villig att ge Zorro The Chronicles en chans. För även om grafiken är väldigt enkel så ser stridssystemet roligt ut, med karaktärens alla signaturmoves och färdigheter du kan uppgradera. Det var dessutom rätt länge jag fick ta mig an ett bra smygarspel. Även om Zorro The Chronicles lär vara på den lite lättare sidan (jag gissar det baserat på målgruppen) så finns där som bekant aldrig något dåligt med att koppla av med lättare spel emellanåt.


Ta det lugnt i den annalkande sommarvärmen och spara spelandet till de regnigaste dagarna.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.