Spelhobbyförbund bjuder in till ungdomsläger i Kungsbacka

Spelhobbyförbundet Sverok arrangerar ett e-sportläger i Kungsbacka. Lägret hålls under sportlovet 13-16 april och 45 ungdomar får fördjupa sig i spelet League of Legends. De kommer också delta i workshops kring normer, attityder och beteenden på nätet med målet att skapa en mer inkluderande e-sport.

Lägret arrangeras inom projektet Respect All, Compete, som startades för att skapa en mer öppen och välkomnande e-sport för Sveriges ungdomar. Genom att bemöta och diskutera hatspråk, sexism och rasism som förekommer inom onlinespel hoppas arrangörerna tillgängliggöra e-sporten för fler. Det skriver Sverok i ett pressmeddelande.

Lägret erbjuder 45 platser till unga mellan 14–20 år och fokus kommer ligga på att diskutera kommunikation och normer inom e-sporten samt att fördjupa sig i League of Legends. Det är ett av världens mest spelade datorspel och kräver mycket strategiskt tänkande, snabb reaktionsförmåga och starkt lagsamarbete.

– Våra läger har växt fram ur ett behov av schyssta miljöer som ofta saknas online. Vi vill skapa en trygg plats för unga människor, där de kan träffa vänner med liknande intressen och tillsammans hitta sätt för att hantera kränkande beteende inom spelvärlden, säger Jesper Englin, redaktör och utbildare på Sverok.

För bara 200 kronor ingår resa, mat, boende, träning och workshops. Priset för lägret hålls lågt för att ungdomar från alla sociala bakgrunder ska få möjlighet att åka. Det möjliggörs genom projektstöd från Allmänna Arvsfonden och Postkodlotteriets Kulturstiftelse. Dessutom går den Göteborgsbaserade datorbutiken Inet in och lånar ut kraftfulla speldatorer till samtliga deltagare. Det är första gången projektet anordnar läger i västra Sverige.

– Två av oss som jobbar med projektet är uppvuxna i Västergötland, så det är kul få “komma hem” och erbjuda det här unika konceptet även här. E-sportscenen är stark i västra Sverige, med många stora stjärnor härifrån. Därför känns det väldigt naturligt att arrangera ett läger här, avslutar Jesper Englin.

Lägret i Kungsbacka är det sjunde av åtta läger som projektet arrangerar runt om i Sverige. Lägrena har fokuserat på olika e-sportspel för att ge fler ungdomar möjlighet att utvecklas i sitt spelintresse.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.