Statusrapport: The Elder Scrolls Online

För en vecka sedan skrev jag i min rapport hur läget kändes stabilt i ESO och hur den svarta marknaden verkade dämpad. Det dröjde tyvärr inte länge innan den slog tillbaka och i större antal och med nya trick.

Varje dag den här veckan har jag fått jobbiga reklambrev från dem där de skriver dumheter som att de saknat mig eller tror sig veta vad jag vill ha. När jag sedan rör mig ut för att äventyra stöter jag på bottar i deras förutbestämda rutter. Där de tidigare till stor del hållit hus i grottor springer de nu fritt över landskapen och i städerna. De rensar ut alla sorters fiender i givna områden och tar alla naturresurser de kommer åt.

I spelets chatt förs det alltid en eller annan diskussion kring ämnet. De som uttrycker sin frustration tystas av de nonchalanta – som förmodligen själva bidrar till kaoset genom att köpa svart guld. Det är erkänt av Zenimax att över 85% av alla klagorapporter de får in berör dessa ligor.

Matt Firor sade i ett meddelande på ESO:s officiella hemsida att de jobbar hårt och aktivt med dessa fuskare, men att de inte vill använda drastiska åtgärder som riskerar att skada oskyldiga spelare eller som kan ha inverkan på spelet i övrigt.
Det är fint och bra, men jag hoppas de inser de långsiktiga konsekvenserna av dessa övergrepp.

Jag vädjar till er: köp inte guld! Inte lite, inte någonsin. Spelets ekonomi – hur banalt det än må låta – förstörs och i längden sabbas spelets hållbarhet. Föremål med ringa värde kommer skjuta i höjden medan vapen och rustningar som är ovanliga kommer kosta skjortan. Det hårt förvärvade guldet som vi ärliga spelare tjänar kommer inte vara värt ett piss om andra betalar för det!

The Elder Scrolls Online är inte ett perfekt spel, men förstör inte något med en potentiellt ljus framtid.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

1 Kommentar

  1. Jag märkte det också 🙁 så jäkla jobbigt, och dessa människor visar varken heder eller respekt…

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.