Svenska E-sportförbundet vill mer än Riksidrottsförbundet

Under sitt förbundsmöte i Stockholm den 9 mars har Svenska E-sportförbundet behandlat dokumentet Idrotten vill och valt att ställa sig bakom delar av dokumentet och samtidigt anta ett antal egna punkter för att skapa E-sporten vill. Det skriver förbundet i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att våra föreningar kraftigt tagit ställning för att anta e-sporten vill, säger Max Horttanainen, förbundsordförande i Svenska E-sportförbundet. Det är en tydlig markeringen från våra föreningar att vi hör hemma i idrottsrörelsen och vill vara en del av familjen.

Svenska E-sportförbundet har ställt sig bakom principprogrammet Idrotten vills punkter kring rubrikerna “Idrotten i samhället”, “Barns idrottande”, “Barns elitidrottande”, “Det ideella ledarskapet” och “Stöd till det lokala idrottslivet”. Förbundet planerar att titta vidare på rubrikerna kring vuxenidrott efter Riksidrottsmötet i maj där principprogrammet kommer att behandlas igen.

Förutom att anta principprogrammets ovanstående rubriker har Svenska E-sportförbundet även  antagit särskilda punkter för att visa vad e-sporten vill. Det handlar om punkter där anslutna föreningar vill mer än idrottsrörelsen i allmänhet samt ta ett djupare ställningstagande. E-sporten vill innehåller därför ett flertal punkter kring som förbundet upplevde saknades. Ställningstagande mot flera former av hatspråk, tydlighet kring att vi vill att alla ska känna sig välkomna oavsett om deras kön förändras eller om deras könsidentitet är utanför juridiska kategorier. Förbundet tydliggör även en vilja att tro på och skapa utrymme för ungdomars engagemang.   

– Som e-sportare är det viktigt att lyfta fram att vi är en ung idrott och att vi tror på ungas förmåga, engagemang och möjligheter att vara en aktiv del av den Svenska idrottsrörelsen, säger förbundsstyrelseledamoten Chris Jonasson. Det är viktigt för oss att visa att vi står för och vill vara en del av en idrottsrörelse fri från hatspråk och diskriminering. En idrottsrörelse där alla kan engagera sig på sina egna villkor.

1 Kommentar

  1. Helt underbart

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.