Grattis Johan Linder – årets spelare 2018!

Priset har delats ut sedan 2009 och tidigare vinnare av priset inkluderar bland andra Åsa Roos, Johanna Koljonen, Orvar Säfström, Susanne Möller, Kim “Drayisch” Larsson” och Madeleine "MaddeLisk" Leander.

Under spelhobbyförbundet Sveroks årsmöte under helgen presenterades Årets Spelare 2018. Priset delas varje år ut till någon som gjort något exceptionellt för spelhobbyn. Priset gick till Johan Linder, som de senaste åren varit en drivande kraft och som genom sitt engagemang har stärkt spelhobbyn i norra Sverige. Det skriver Sverok i ett pressmeddelande. Årets vinnare har utsetts med motiveringen:

Årets pristagare har inte bara en lång bakgrund i spelhobbyn utan har tack vare sitt engagemang och förmåga att kombinera olika roller fått näringsliv, offentliga aktörer och ideella organisationer att samverka för att främja spelkultur från utveckling till spelglädje.

Med sin energi och vilja att sprida spelkulturen i kombination med en helhetsvision om att hela tiden bli bättre och mer upphör personen aldrig att imponera.

Personen har med sitt driv lyckats med att skapa ett unikt multikonvent vilket inte bara varit till nytta för norra Sverige utan även för spelhobbyn landet över.

Från norr till syd är denne person en oumbärlig del av Sveriges spelkultur och han slutar aldrig imponera.

Johan Linder har under de senaste åren arbetat outtröttligt med det norrländska spelkonventet Nordsken som detta år drog mer än 8 000 besökare. Evenemanget har på kort tid blivit en av Sveriges största mötesplatser för Sveriges spel- och hobbyfantaster.

Johan har även under lång tid verkat inom spelhobbyn och spelindustrin, dels som chefredaktör för den svenska speltidningen Codex men på senare tid även som en drivande kraft för att bygga upp spelindustrin i norr genom organisationen Arctic Game Lab.

– Det är oerhört hedrande att få denna utmärkelse. Årets spelare är det närmsta jag kommer ett nobelpris och att det är en så stor organisation som Sverok som står bakom ger tyngd till priset. Vi har jobbat väldigt hårt för att skapa en stor mötesplats i norr och detta är en stark bekräftelse för att vi lyckats, säger Johan.

Juryn som valt vinnaren har bestått av:

  • Anna Erlandsson, förbundsordförande för Sverok
  • Åsa Roos, spelutvecklare på Bioware och Årets spelare 2017
  • Elinore Rönning, spelutvecklare och vinnare av SM i Maulifaux 2017
  • David Fallgren, arrangör av Närcon
  • Elisabeth Bergqvist, Tv-spelsexpert i P3-spel
  • Anders Blixt, rollspels- och brädspelslegend
  • Johanna Nylander, Svenska Dataspelsbranschen
  • Johan Anglemark, tidigare redaktör för Äventyrsspel och fantastikexpert.
0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.