Sverok-rapport om utsatthet och radikalisering

Bra läsning, men inte hoppfull.
Från rapport Extremister i gamingvärlden

Härom veckan landade en färsk rapport om radikalisering och utsatthet på spelplattformar. Rapporten är ett samarbete mellan Sverok och Center mot våldsbejakande extremism och består av 800 enkätsvar och intervjuer av spelare mellan 12 och 20 år.

Rapporten är en del i kartläggningen av ungas upplevelser online och målar upp en bild som i stort mått motsvarar fördomar: trakasserier, påhopp och hatiska uttryck som får många att välja bort antingen vissa typer av spel, eller hobbyn som helhet.

Iögonfallande är den höga andel spelare som delger att de hört eller sett nedvärderande/toxiska kommentarer om transpersoner (72 %) eller homo- och bisexuella (25 %) – men också att 1 av 10 blivit utsatta för rekryteringsförsök av antidemokratiska grupper.

Rapporten finns att läsa på Sveroks hemsida och är på 49 sidor uppdelade i tre delar. Det är en god kvällslektyr för såväl brydda föräldrar som medspelare (och medlöpare, för den delen).

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.