Elden Pixels utannonserar The Prisoning, ett roguelikemetroidvania

Randomoidvania?

The Prisoning: Fletcher’s Quest är senaste nytt från svenska Elden Pixels (även aktuella med A Void Hope inom kort). I detta metroidvania/utforskningsaction-spel är det slumpen som avgör din karta; spelet genereras i takt med att du fortskrider.

I rollen som den frånskilde hatt- och hantverksölsälskande Fletcher Howie Jr. är ditt uppdrag att undvika en enkelresa in i närmaste vägg. Fletcher är nämligen spelutvecklare och berättelsen utspelar sig i slutet av hans senaste projekt. Efter ett besök hos psykologen står det klart att fysisk och emotionell utbrändhet knackar på hans dörr och det blir upp till spelaren att hjälpa honom ta tag i saken.

The Prisoning: Fletcher’s Quest är, föga förvånande, baserat på en sann historia. Det hindrar dock inte upphovspersonerna från att ha humor som ledstjärna. Det framgår från trailern ni kan se ovan. Och som vi ser i trailern kommer spelet ha musik från den kända chiptune-gruppen Dunderpatrullen. Håller det samma kvalitet som den här bangern kommer titeln vara spelvärd enbart därför.

The Prisoning: Fletcher’s Quest släpps någon gång under 2024. Steam är än så länge den enda bekräftade plattformen.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.