Twitch är hackat

Twitch.tv har hackats.
Har du ett konto där, bör du nog ändra lösenord och försöka hålla dig på den säkra sidan.

Utvecklaren Sinoc delade denna information efter att en anonym hackare postade en enorm, nedladdningsbar länk.

När vi skriver ”hela” menar vi verkligen HELA webbsidan; källkod med kommentarer för webbsidan och olika konsol- och mobilversioner, referenser till icke släppta steamkonkurrenter, utbetalningar, krypterade lösenord och liknande.

Trots att lösenorden är krypterade och troligtvis säkra, är det ändå en bra idé att byta dem, för säkerhets skull. Det är även värt att återställa sin steamnyckel och se till att tvåstegsautentisering är aktiverat.

Vissa streamers, vars utbetalningar har läckt, har kunnat bekräfta detta. Video Games Chronicle har även rapporterat (och bekräftat) att intrånget är på riktigt.

Användaren postade en 125GB stor torrent-länk på 4chan i onsdags.

Enligt källan är Twitch medvetna om intrånget. Enligt dem själva misstänkts intrånget har skett redan i måndags. Vi väntar fortfarande på en kommentar från Twitch och kommer följa upp det här när det utvecklas.

  • Källkoderna gäller information som sträcker sig tillbaka till ”början” och innehåller utbetalningsrapporter från 2019.
  • Klienter för mobil, dator och konstol
  • Äganderätter till SDKs och intern AWS-service använd av Twitch
  • “Allt som Twitch äger”, däribland IGDB och CurseForge
  • En än så länge osläppt konkurrent till Steam (kodnamn Vapor), från Amazon Game Studios
  • Twitchs interna ‘red teaming’-verktyg (designat för att förbättra säkerheten genom att låta anställda låtsas vara hackers)
  • Twitteranvändare har vara snabba med att posta grafer om de bäst betalda streamarna, vilket både är ett brott mot sekretessen och kan visa sig vara användbart för konkurrenter.
0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.