Worldless kan vara nästa äventyrsplattformare du ska hålla koll på

Worldless utannonserades under förra veckans Gamescom i Köln och ser ut som nästa spel att bli kär i från den där underbara lilla subgenren som brukar kallas för metroidvania. Med sitt stilbildande, turbaserade slagsmålssystem påminner det inte direkt om något vi har sett tidigare. Worldless utvecklas av Barcelona-baserade Noname Studios som deras premiärtitel. Det kommer att ges ut av svenska Thunderful, med ett preliminärt releasedatum 2023 på PC (via Steam) och Xbox.

Utannonseringstrailern ovan må säga mer än tusen ord, men mer så om ytan än om storyn i Worldless. Kanske är det till dess fördel; berättelsen är tämligen abstrakt.

I en begynnande värld av polära motsatser existerar spelavataren någonstans i dess mitt. Dessa entiteter vill olika, men dras ändå till varandra, vilket skapar en obalans. Kanske blir vår uppgift att upprätthålla denna ömtåliga balans; kanske blir den att låta någon av sidorna vinna. Kan Worldless vara en liknelse för universums födelse i form av en munsbit plattformsäventyrande? Efter att ha sett trailern tar jag mer än gärna reda på det när Worldless når oss, förhoppningsvis förr snarare än senare, nästa år.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.