Dice vill skildra kriget på nytt – möts av hatstorm

Att dataspel produceras av och för män är ett otvivelaktigt faktum i spelbranschen. Men när kvinnor kommer in i bilden så uppstår ofta kontovers. I det här fallet gäller det kommande Battlefield V som nu fått en rejäl hatstorm av manliga gamers. Orsaken är att utvecklaren bakom spelet – Dice – har valt att skildra kriget från ett mer kvinnligt perspektiv. Bland annat kommer spelet djupdyka i den norska motståndsrörelsen där kvinnor spelar en framträdande roll mot den tyska ockupationsmakten. Även sengalesiska soldater skildras i spelet, vars öde är nästan höjt i dunkel i den moderna skildringen av det andra världskriget.

Trots det massiva kritiken (som påstår att vita män förringas) kommer dock Dice inte ändra en tum kring spelets upplägg. Bakgrunden är att ge nya infallsvinklar i världens största militära konflikt och visa på den bredd som kriget innehåller.

Vad tycker du om Dices beslut? Känns ingreppet påtvingat eller en fräsch vind?

Tack SVT för nyhetsartikeln!

Vad tycker du?

3 2

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.