E-sportsturneringen Insomnolence 2017 är avgjord – huset vann i fragfest

Yrkesinstitutet Prakticum i Helsingfors försvarar Insomnolance-titeln i e-sportsturnering för nordiska skolor.

För andra året i rad anordnade yrkesinstitutet Prakticum i Helsingfors en e-sportsturnering i CS:GO för skolor. I fjol var det enbart finska skolor som medverkade, men i år bjöds lag från svenska Arlandagymnasiet och norska Garnes VGS in för att medverka i slutspelet. Efter hektiska semifinaler stod det slutligen mellan de finska skolorna Prakticum och Point Collage. Den nervkittlande finalen vanns slutligen av Team Silvers, Prakticums in-house-lag.

Team Silvers och Kallas tog hem segern.

Prakticum är ett yrkesskola och sedan 2015, när skolan fick en ny läroplan för valbara ämnen, uppstod möjligheten att införa e-sport bland de många sportkurserna. Vägledningen och stödet eleverna fått i sin e-sportträning har gett fina resultat. Elevernas föräldrar har noterat hur sina tonåringar fått ökad skolmotivation och sundare livsstil efter att e-sporten fick en plats på skolan.

Med rätt kosthållning, sömn och fysisk träning kan eleverna bli bättre e-sportare. Och vi har upptäckt att deras attityder förändrats till det bättre efter att vi började coacha spelandet. Jag vill tro att e-sport är precis som vilken annan sport – den är påfrestande, kräver snabba beslut och mental styrka.
– Björn Nylund, idrottskoordinator, Prakticum.

Oskar Virkki, även känd som Kallas, är en elev på Prakticum som nyligen tecknat ett kontrakt för Team Menace och får nu betalt för att spela. Han har medverkat i båda Insomnolence-turneringarna och segrat tillsammans med de andra spelarna. E-sport är en tuff bransch och inte alla får möjligheten att skriva kontrakt, men Karl Ögland, lärare på Prakticum, är glad att kunna ge eleverna stöd.

Det är toppen att vi kan hjälpa ungdomarna utvecklas och bli bättre e-sportare! Jag hoppas vi kan ha mer spelbaserat lärande i framtiden.
– Karl Ögland, lärare, Prakticum.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.