Förbered för grind – Solstice of Heroes återvänder till Destiny 2 nästa vecka

Solstice of Heroes låter spelare åter igen nöta bort sin fritid för snygga rustningar. Den här gången håller de iallafall ett år framöver.
Inget bokat för semestern? Ingen fara, Destiny 2 kommer äta upp din tid i augusti.

Bungie till undsättning! Solstice of Heroes är här för att svepa bort din tristess och ge dina sista semesterdagar betydelse. Solstice of Heroes är Destiny 2:s årliga sommarevent som skickar newbies och veteraner ut för att nöta spelets alla aktiviteter för att kunna iklä sig spelets snyggaste rustningar.

Raiden? Nä där får du inget snyggt.

Solstice of Heroes börjar nästa vecka på tisdag, 11 augusti klockan 18:00 och pågår fram till 8 september samma tid.

Fans har således nästan en månad på sig att spela så att fingrarna blöder. Målet är EAZ, ett stycke svävande landmassor i Europas rustika postapokalyps. Där ska spelare dräpa anstormande fiender, slakta bossar och sedan leta rätt på kistor. Om aktiviteten är snarlik fjolårets trespelaraktivitet kan du se fram emot en stress- och frustrationsstinn tävling. Mer om det i snart.

Mer information hittar du på eventsidan. Eller på gårdagens blogginlägg på Bungie.

För att börja firandet snackar du med Destinys egna mormor Eva Levante. Hon ger dig en skabbig rustning som du sedan behöver laga och förstärka genom en rad olika aktiviteter och mål. När du väl gjort rustningen till Majestic kommer den kunna bli uppgraderad ett helt år framåt. Vilket betyder att du kan använda den i framtida raider och trials i Beyond Light utan att vara underlevelad.

I samband med Solstice of Heroes kommer du kunna handla fina kosmetiska prylar i butiken, bland annat sparrows och ghosts. Det här året kommer du dessutom kunna köpa loss ett set ornament som lyser precis som rustningen – skillnaden är att ornamenten kan läggas på all rustning framöver och har matchande färg med din aktiva subklass, medan Solstice-rustningen bara kan lysa vitt (om du uppgraderar den fullt).

Solstice of Heroes utbud i Eververse.
Föremål till salu under Solstice of Heroes hos Eververse.

Solstice of Heroes – Solstice of Grind snarare

Är mina ord neggiga? Det kan bero på att mina minnen från Solstice of Heroes 2019 är fulla av stress och irritation. Troligtvis är årets event likadan och det gör att jag redan nu spottar syra.

Ett av de spelmekaniska ändringarna under Solstice of Heroes är att det varje dag roterar en elementalkraft som när du matchar dagens element gör att du producerar energibollar åt dig själv och andra. Dessa bollar behövde du samla tusentals av i fjol. Bollarna fyller ingen annan funktion än att fördröja dig. Dina egenskaper blir inte starkare av bollarna och de fungerar inte som en valuta. Du behöver bara samla dem för att gå vidare.

Utöver bollarna behöver du genomföra utdragna uppgifter som att döda x många fiender och y antal matcher i den eller den aktiviteten. Och du behöver göra det för varje rustningsdel, fem stycken, tre gånger om. Och vill du att rustningen ska lysa vitt behöver du göra några extra svåra prestationer utöver det. Som om du inte kommer vara utbränd nog!

(Förra året fick du en throwback sparrow från Destiny 1 om du gjorde alla rustningar på samtliga klasser, för tre gånger så mycket grind. Jag hoppas för guds skull att de inte har något liknande i år.)

Solstice of Heroes armor.
Solstice of Heroes armor när den är fullt återställd.

Vad du behöver göra för att rustningen ska lysa vitt:

  • Complete a Nightfall Ordeal on the Master difficulty.
  • Complete a Nightmare Hunt.
  • Complete Pit of Heresy.
  • Win seven Trials of Osiris matches. (Not on a single Passage)
  • Complete a Tier 5 Altar of Sorrow three times.

Pallar du inte med Altars of Sorrow (jag förstår dig) eller Trials of Osiris kan du alltid hosta upp pengar eller Bright Dust för att köpa ornamenten. Du behöver däremot ändå göra Solstice-rustningen till Majestic för att kunna köpa loss ornamenten.

Solstice of Heroes Ornament.
Solstice of Heroes Ornament. Inte samma som Solstice of Heroes armor.

Äckliga EAZ

Det absolut värsta med Solstice of Heores är att du spenderar en stor del av din tid i EAZ, den unika aktiviteten för händelsen. Problemet – som med många aspekter av Destiny 2 – är att du tävlar mot dina lagkamrater. Även om EAZ är ett samarbetsläge, tvingar uppdragen dig att trampa dina vänner på tårna för att få så mycket avklarat som möjligt. Har du en bounty som säger att du måste döda en viss fiende – då måste du lägga krokben på dina vän så inte hen dödar fienden först.

I EAZ ska du i slutet leta efter så många kistor som möjligt för att få så mycket framsteg som möjligt på din Solstice-rustning. Kruxet är att alla andra letar efter samma kistor men ni delar inte på innehållet. Skulle du sitta med en riktig vän och ni samarbetar för att hitta kistorna förlorar ni troligtvis på det eftersom ni inte sprider ut er i sökandet – för här är det andra kruxet: det är tidsbegränsat! Chansen är att ni tjänar mer om ni delar på er, men då blir det svårt att hinna fram till varandras kistor.

Stress och frustration. Jag hoppas innerligt att de justerat EAZ för att stärka gemenskapen mellan spelare och belöningarna man BORDE dela på.

Naturligtvis är Solstice of Heroes fullständigt frivilligt. Men som allt annat i Destiny blir du fostrad att vilja göra allt. The power of FOMO is strong in this one, och då menar jag inte att du missar en fantastiskt rolig aktivitet – för den är lika enkelspårig som alla andra horde modes. Utan att du missar visuellt krimskrams som tydligt markerar din maktposition i Destiny 2.

Och dessutom är halva grejen med Destiny 2 att man ser snygg ut medan man skjuter monster.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.