Hundra Dagar Master System #19: Alex Kidd in Shinobi World

Tro det eller ej, men Alex Kidd in Shinobi World är det enda Alex Kidd jag äger för närvarande, efter att jag gav bort min Master System II som hade Alex Kidd in Miracle World inbyggt. Men inte misströstar jag för det! Det verkar vara ett av de bättre insticken i spelserien, och hjälpsamt nog är det ”lite” av en parodi på gårdagens spel.

Ja, Alex Kidd in Shinobi World var inte ens tänkt som ett Alex Kidd-spel från början, utan ett sött parodispel i stil med, vad annars, Parodius (på Gradius) och Kid Dracula (på Castlevania). Det innebär att sista boss till exempel har ett nästan identiskt attackmönster som den i just Shinobi, fast ett stadie färre och betydligt generösare hit-fönster. Den första bossen, Kabuto, var från början tänkt att parodiera Mario (och till och med bära namnet Mari-Oh). Och när du har hört detta är det en sådan detalj som man inte kan o-se. Näsan, eldbollarna, faktumet att han blir liten efter ett tag. 10/10!

Alex Kidd in Shinobi World: Mario World?

Jag måste villigt erkänna att Alex Kidd in Shinobi World är betydligt jobbigare än jag minns det, och det tog pinsamt lång tid att hitta tillbaka till. Som spelare glömmer man nämligen snabbt att man har både vägghopp och en förmåga att förvandla sig till eldboll och fara genom flera hinder för att hitta skatter. Håller du bara HP:n i toppen kan du farma extraliv som ingen morgondag. Då innehåller nämligen alla skattkistor som skulle haft hjärtan extraliv i stället – och det är en hel del!

Själv tycker jag mer om det här än det jag minns av Alex Kidd in Miracle World, även om det mestadels apar efter ett annat, betydligt sämre spel. Det sagt är inte detta heller särskilt bra, men spelmekaniken går åtminstone att förstå sig på och bemästra utan att slita alltför hårt på tummarna. Om inte annat lär första banan plantera en jobbig öronorm i dig som sitter kvar ett tag. En öronorm som dessutom är propert PAL-anpassad! Åtminstone så vitt jag kan höra.☺

Självklart finns här en glättig story (som blandar berättelsepresens och preteritum … ) att dela med sig av från manualen.
0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.