Minnesvärda spelstunder: Stöten från ett japanskt höghus i Kane & Lynch: Dead Men

Jag har blandade känslor för Kane & Lynch: Dead Men. Konceptet kunde bli uppföljare på kriminaldramafilmen Heat. Två färgstarka personligheter med en hatkärlek för varandra. Den ena är en trasig legosoldat och den andra en fullfjädrad psykopat som hamnar i trubbel av en maffiaorganisation. Trots den spännande premissen bar sig IO Interactives satsning inte hela vägen med styltig kontroll, ful grafik, trist design och diverse buggar.

Men under resans gång fanns en ljusglimt: stöten i det japanska höghuset Retomoto Towers och den efterföljande skottduellen på Tokyos gator. Efter att ha dödat vakterna på taket klättrar Kane och hans mannar ned några våningar, har ihjäl en maffialedare och försöker sedan ta sig ut osedda i finmundering. Tyvärr lyckas inte tilltaget. Kane och Lynch får kämpa febrilt genom horder av poliser som inget vill något annat än att se dig död.

Banan var spännande och intensiv. Till skillnad från resten av spelet var känslan att uppleva en film påtaglig. Automatgeväret gick varmt medans ropen ekade mellan kollegorna. Kulorna ven förbi när jag kryssade mellan bilarna. När slutet närmade sig pustade jag ut. Livet som brottsling är minsann inte lätt, speciellt när undertecknad blev en levande kulmagnet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.