Minnesvärda spelstunder: Landstigningen i Normandie

Jag höll på att spricka av nyfikenhet när CD-skivan matades in i hemmaburken den där sommardagen 2002. Medal of Honor: Allied Assault hade nyligen införskaffats. Spelet hade prisats i pressen för sin realism och maffiga kampanj. För en skjutglad krigstok var detta rena mumman, speciellt allt som rörde andra världskriget. Att spelet var tungt inspirerat av krigsfilmen Rädda menige Ryan gjorde inte förväntningarna mindre.

Några timmar senare var det äntligen dags att uppleva höjdpunkten – landstigningen på den legendariska kustremsan i franska Normandie. Spänningen var olidligt hög när undertecknad kryssade mellan de ”tjeckiska igelkottarna” under tung beskjutning. Krutröken låg tät över slagfältet. Ljudet dånade från högtalarna efter bomber och skottsalvor. Det här var det närmaste ett krig man kunde komma – och jag var mitt i det!

I dag är Medal of Honor: Allied Assault hopplöst omkörd av tidens tand. Men då var det top notch i fråga om variation, produktionsvärde och spelbarhet. När världens största konflikt kommer på tal i spelvärlden vill jag åter minnas hur kpisten gick varm framför skärmen för arton år sen.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.