Minnesvärda spelstunder: flygkepsen i Super Mario 64

Super Mario 64 bokstavligen flög in i mitt liv den där marsdagen 1997. I samband med lanseringen av Nintendo 64 tog den trinde rörmokaren steget in i 3D-världen. Det var en revolution som utspelade sig framför ögonen. Nu kunde Mario hoppa, springa och göra volter över vidsträckta världar.

Den första banan Bob-Omb Battlefield blev speciell. I ett av uppdragen skulle spelaren samla in mynt uppe i luften. Med hjälp av en keps med vingar kunde Mario flyga. Jag hoppade in i ett av kanonhålen, siktade och sköt. Efter två sekunder var Mario högt upp i skyn.

Friheten var oslagbar. Aldrig ville jag lämna den ljuva stunden. När Mario for fram över skärmen var jag som förtrollad. Efter en stund knackade en butiksanställd mig på axeln och sa att det var dags att ta en paus. Den grå plastkontrollen sattes tillbaka på handtaget och långsamt lämnade jag demostationen som nyss fick tiden att stanna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.