Nintendo lovar ett legendariskt år för Pokémon

Hoppas att ni alla är redo för ett fantastiskt år med Pokémon. Det hoppas iallafall Nintendo, som nu berättat lite om sina planer för allas våra favoritmonster. På samtliga fronter händer det saker, från de senaste 3DS-releaserna till det fysiska kortspelet, så visst finns det något för alla.

TV-spelsfronten

För de senaste spelen på 3DS’et kommer mycket godis under året. Detta i formen av, passande nog, legendariska pokémon. Varje månad ändras utbudet och exakt hur man får tag i dem har än så länge inte avslöjats. De har dock visat vilka man kan få vilken månad, vilket är följande:

  • Februari: Dialga eller Palkia
  • Mars: Regigigas eller Heatran
  • April: Raikou eller Entei
  • Maj: Xerneas eller Yveltal
  • Juni: Zygarde i tre olika former
  • Juli: Tornadus eller Thundurus
  • Augusti: Groudon eller Kyogre
  • September: Latios eller Latias
  • Oktober: Reshiram eller Zekrom
  • November: Ho-Oh eller Lugia

Exakt vad som avgör vilken man kan få tag i är ännu oklart. Kanske är de bundna till vilken version av spelet du får tag i dem. Än så länge har vi bara spekulationer att dela med oss utav.

Kortspelet

För de av oss som föredrar med analoga spel så kommer en mängd nya kort till The Pokémon Trading Card Game. Med nya samlingar och fler GX-kort håller de även här hårt på årets legendariska tema.

Mobilspelen

Fans av Pokémon Shuffle kommer under året få mängder med nya banor och svårighetsgrader. Mågna av dessa kommer hålla sig till temat med legendariska pokémon och ett av de första exemplen är eventet mellan 6’e och 13’e februari där de fokuserar på Dialga och Palkia.

Man kan såklart inte nämna mobilspel utan att prata om Pokémon GO, och även här invaderar de legendariska monstren. Dessa sällsynta bestar kommer under året dyka upp under mängder med event, så har du inte fångat någon ännu så kommer du har många chanser framöver.

TV-appen

Om du har skaffat appen för Pokémon TV så kommer du få en hel del film att titta på under kommande året. Temat kommer oftast vara anknutet till vilket pokémon som månaden ifråga fokuserar på. Bland annat så kommer du ha tillgång till Pokémon the Movie: The Rise of Darkrai, så har du inte redan sett den är det dags nu. Andra filmer i deras minst sagt massiva galleri kommer sändas där eller på samarbetande kanaler.

Mycket gott åt alla Pokémon-fans alltså. Vi på Varvat kommer ha ögonen öppna på spelfronten, framförallt efter den beryktade Switch-releasen av nästa titel. Än så länge lyser nyheter om den med sin frånvaro. Ni kan dock lita på att att vi är snabba med att meddela er så fort det blir ändring på detta.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Öländsk ordvrängare och speldesigner. Tillhör den generation och demografi som växt upp med spel och genom detta haft möjlighet att på nära håll se mediet utvecklas. Slår mig gärna ner med någon form av onlinespel, vare sig det är ett RPG, FPS, MOBA eller MMO. Kan jag spela med, eller i alla fall interagera med andra personer så trivs jag som bäst.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.