Ny föremål underlättar pokémonträning i Pokémon Sword och Shield

Pokémon Sword och Shield introducerar nya föremål som gör pokémonträning mer tillgängligt.
Nya sätt att träna dina pokémon i Sword och Shield.

I går släppte The Pokémon Company en stor informationsbomb på fans – kanske som respons på förra veckans läckor – som visa nya metoder för pokémonträning!

Pokémonträning

Till att börja med introducerar Sword och Shield föremål som kan ändra en pokémons natur och på så vis diktera vilken riktning egenskaperna ökar under pokémonträning. Dessa Mint kommer i olika slag, troligtvis en för varje natur. Med hjälp av Mint kan en tränare styra över tillväxten hos pokémon och göra en mindre lämpad pokémon redo för tävlingar. Däremot ändras inte en pokémons natur i grunden, även om du använder en Mint, detta är troligtvis för att det finns andra system kopplade till natur bortsett från tillväxt, som till exempel smakpreferenser på godis och mat.

Pokémon Sword och Shield godisföremål.
Rare Candy är fortfarande en grej och ökar en pokémons level, oavsett vilken level den är.

Utöver Mint ser vi vitaminer återvända i Pokémon Sword och Shield. Dessa har funnits länge i serien och ökar basvärdet på en pokémons egenskaper. Det nya i Sword och Shield är däremot att du kan välja att mata dina pokémon med flera samtidigt, istället för en åt gången.

Slutligen ser vi en ny form av godis, Exp. Candy. Dessa skyndar på pokémonträning genom att ge din pokémon en summa erfarenhetspoäng rakt av, vilket underlättar för svagare pokémon att komma ikapp dina starkare.

Lägga ägg

Nytt för Pokémon Sword och Shield är också möjligheten att överföra så kallade Egg Moves, särskilda färdigheter som normalt sätt bara uppstår i pokémonuppfödning, mellan två pokémon av samma art. Så länge den pokémon som ska ta över färdigheten har en eller flera lediga platser, kan de lära sig en Egg Move från en annan pokémon.

Det här går hand i handske med övriga metoder inom pokémonträning och låter din pumpade pokémon, som har bra egenskaper och level, att lära sig unika färdigheter också. Det är alltså möjligt att skapa tävlingsinriktade pokémon i Sword och Shield utan att behöva hålla tummarna för det perfekta monstret. Nu kan du bara skapa dina perfekta monster!

Bekvämligheter

Förutom nya bekväma sätt att syssla med pokémonträning kommer Sword och Shield med ett par funktioner som ytterligare underlättar din spelupplevelse.

Pokémon Sword och Shield underlättar byten och förvaring av dina pokémon mycket lättare, då du hela tiden har tillgång till din Box. Den här funktionen introducerades i Pokémon: Let’s Go, Pikachu! och Eevee! och ser en återkomst i Sword och Shield. Det är däremot osannolikt att dina pokémon läker och blir friska när du lägger dem i Boxen, Pokémoncentret måste som sagt fylla sin funktion. Den här funktionen blir otillgänglig under kritiska tillfällen i spelet, som till exempel under en gymutmaning.

Vidare ser vi Auto Save för första gången i seriens historia. Med jämna mellanrum och troligtvis före och efter viktiga punkter i berättelsen, sparar Sword och Shield ditt spel automatiskt, så du slipper tänka på det. Du kan naturligtvis välja att stänga av funktionen.

Pokémon Sword och Shield boxen låter dig byta pokémon nästan överallt.
Växla och experimentera med din laguppsättning.

Slutligen låter Sword och Shield dig namnge pokémon du byter till dig – så länge de inte redan har ett givet namn. Tidigare har du aldrig haft möjligheten att ändra namn på bytespokémon, men nu kommer du kunna göra det. Av den anledningen vill jag uppmana alla som tänker byta pokémon, att inte namnge dem som skall bytas, snälla.

Pokémon Sword och Pokémon Shield släpps den 15 november exklusivt till Nintendo Switch.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.