Nya e-sportsturneringar på ingång

Sändningsbolaget ESEN eSports meddelar idag att man efter en lyckad debut återigen kommer att samarbeta med spelutvecklaren Ubisoft Nordic och arrangera King of Nordic-turneringen i spelet Rainbow Six: Siege nu i April.

ESEN eSports drar igång två nya King of Nordic-turneringar denna månad. Det kommer startas en säsong av det största nordiska mästerskapet, King of Nordic i Counter-Strike Global Offensive. CS:GO är nu uppe i sin 11:e säsong. Turneringen börjar den 13:e April och nytt för säsong 11 är samarbetet med Swedish Pro League. De ansvarar för de svenska kvalen och är ett initiativ av CS:GO-världsmästaren Jesper ”JW” Wecksell och esport-coachen Christian “Chrille” Lindberg.

Det har även spelats en säsong i Rainbow Six: Siege. Den första turneringen i spelet ägde rum Februari-Mars. Säsong två kommer arrangeras och sändas under sex onsdagar, med start den 18:e April och avslutas med final den 23:e Maj. Den första säsongen hade 620 spelare och genererade 1.2 Miljoner impressions. Detta var över förväntan då tidigare försök av andra aktörer fått betydligt lägre engagemang. ”Det är jättekul att vi såg ett sådant engagemang och att så många spelare deltog i den första King of Nordic Rainbow Six Siege-turneringen vi arrangerade och sände. Givetvis vill vi vi fortsätta att bygga vidare på succen tillsammans med Ubisoft Nordic. Vi ser fram emot att följa och stötta spelets utveckling och fortsätta byggandet av King of Nordic som navet inom nordisk e-sport.” säger Joakim Stenberg, VD på ESEN eSports.

 

1 Kommentar

Comments are now closed for this post.
Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.