Populärt kortspel möter JRPG i Shadowverse: Champion’s Battle

Ett spel baserat på en anime baserat på ett kortspel.

Cygames visa på E3 en konsolversion av sitt populära online-kortspel Shadowverse. För de som inte vet är Shadowverse ett japanskt kortspel nära besläktat med både Hearthstone och Magic: The Gathering (en del av spelutvecklarna är Magic-proffs dessutom!) och det har funnits i fem år nu med regelbundna uppdateringar. Spelet går ut på att sänka sin motståndares 20 liv till 0 genom att spela ut varelser och trollformler som är kort i ens kortlek. Spelets lore hämtar stoff från både anime-serien Rage of Bahumut och TV-spelet Granblue Fantasy, men även flera andra fantasy-världar som spelets hjältar hoppar mellan.

Efter ett tag var det dags för Shadowverse att få sin egen anime, men istället för att fortsätta i samma värld(ar) som spelet handlar animen om skolungdomar som spelar Shadowverse. Det är den animen som nu får ett eget spel på Nintendo Switch.

Alltså för att sammanfatta: Shadowverse: Champion’s Battle ett spel baserat på en anime baserat på ett kortspel. Shadowverse: The Anime: The Game med andra ord.

Shadowverse: Champion’s Battle är ett story-baserat rollspelsäventyr från skillnad från originalet som är främst inriktat på multiplayer, även om singleplayer-kampanjer finns.

Spelaren träder in i rollen som en utbytesstudent på den anrika Tensei Academy där det finns en Shadowverse-klubb som spelaren går med i. Man utför quests, deltar i turneringar, fördjupar vänskaperna med spelets karaktärer och fortsätter låsa upp nya kort såsom äventyret fortgår. Istället för traditionella RPG-strider bjuds det på kortdueller istället. Man kan spela spelet ensamt, men det finns också möjlighet att tävla mot andra online.

Spelets release-datum är den 13 augusti och det går att förbeställa redan nu, både bland återförsäljare och på Nintendo E-shop. Det finns även ett demo på e-shopen för de som är nyfikna och original-spelet är free-to-play.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.