Populärt kortspel möter JRPG i Shadowverse: Champion’s Battle

Ett spel baserat på en anime baserat på ett kortspel.

Cygames visa på E3 en konsolversion av sitt populära online-kortspel Shadowverse. För de som inte vet är Shadowverse ett japanskt kortspel nära besläktat med både Hearthstone och Magic: The Gathering (en del av spelutvecklarna är Magic-proffs dessutom!) och det har funnits i fem år nu med regelbundna uppdateringar. Spelet går ut på att sänka sin motståndares 20 liv till 0 genom att spela ut varelser och trollformler som är kort i ens kortlek. Spelets lore hämtar stoff från både anime-serien Rage of Bahumut och TV-spelet Granblue Fantasy, men även flera andra fantasy-världar som spelets hjältar hoppar mellan.

Efter ett tag var det dags för Shadowverse att få sin egen anime, men istället för att fortsätta i samma värld(ar) som spelet handlar animen om skolungdomar som spelar Shadowverse. Det är den animen som nu får ett eget spel på Nintendo Switch.

Alltså för att sammanfatta: Shadowverse: Champion’s Battle ett spel baserat på en anime baserat på ett kortspel. Shadowverse: The Anime: The Game med andra ord.

Shadowverse: Champion’s Battle är ett story-baserat rollspelsäventyr från skillnad från originalet som är främst inriktat på multiplayer, även om singleplayer-kampanjer finns.

Spelaren träder in i rollen som en utbytesstudent på den anrika Tensei Academy där det finns en Shadowverse-klubb som spelaren går med i. Man utför quests, deltar i turneringar, fördjupar vänskaperna med spelets karaktärer och fortsätter låsa upp nya kort såsom äventyret fortgår. Istället för traditionella RPG-strider bjuds det på kortdueller istället. Man kan spela spelet ensamt, men det finns också möjlighet att tävla mot andra online.

Spelets release-datum är den 13 augusti och det går att förbeställa redan nu, både bland återförsäljare och på Nintendo E-shop. Det finns även ett demo på e-shopen för de som är nyfikna och original-spelet är free-to-play.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.