Cygames utannonserar Shadowverse: Dawn of Calamity

Ignis Dragon, Chrono Witch, Victory Blader och fler gör äntligen entré i online-kortspelet.

Cygames har utannonserat titeln på den 22:a expansionen till sitt online-kortspel Shadowverse och avslöjar att den nya expansionen kommer dyka upp tillsammans med v3.5.0-patchen i slutet av september . I trailern kan man se kort som annars bara är exklusiva i Shadowverse-animen och konsolspelet Shadowverse: Champion”s Battle. Det rör sig om kort som Victory Blader, Chrono Witch, Brilliant Fairy, Ignis Dragon och flera. Cygames meddelar att de kommer också lägga till nya storyuppdrag i v3.5.0-patchen som fortsätter tidsresandet i Rivayle och Vellsar.

Ännu starkare?

I en reddit-tråd kan man läsa några av de nya statsen till korten. De är relativt lika sina versioner i Shadowverse: Champion’s Battle, men har också fått små buffar tillagda till sig som nyckelord som Accelerate (spela följeslagaren som en spell istället för mindre kostnad) och Crystallize (spela följeslagaren som en amulet istället för en mindre kostnad) till dem. Vad för fler kort från animen de kommer avslöja kan man följa på deras officiella hemsida.

Kort från Shadowverse: Champion’s Battle strider mot skuggorna från Morning Star i trailern ovanför.

Förutom 97 nya kort kommer expansionen också innehålla leader skins och ett av dem kommer vara Ignis Dragon. Den något mecha-doftande draken är huvudkaraktären Hiros signaturkort i Shadowverse: Champion’s Battle och är galet stark.

Tankar om framtida meta

Dragoncraft-spelare kan nog vara extra glada över den här expansionen. Ignis Dragon är ett kort som kan både slå på motståndarens ansikte och samtidigt rensa hela brädan i ett sving. Jag personligen tycker det verkar jobbigt då jag tycker om att spela med lekar som Last Words Shadow och Rally Sword som fyller brädan med många mindre följeslagare. Att Ignis Dragon också har en Accelerate (3): Gain an empty play orb innebär att det är ännu enklare för Dragoncraft att utföra ramp och att det finns lite anledning till att inte ha med Ignis Dragon i sin drak-lek.

Ignis Dragon kommer dock inte erbjuda mycket motstånd mot de nya Isabelle-lekarna som Runecraft använder sig av eller Volteo-lekarna som Bloodcraft-spelare har börjat använda sig av. Däremot hoppas jag på några nya aggro-kort som kan ta sig an den typen av late-game-fokuserade lekar.

Jag har faktiskt en del favorit-kort från Shadowverse: Champion’s Battle som jag vill ska dyka upp. Ett är Dog of the Dead, en 2/1 för 2 PP som alltid åker upp till handen när den dör. Det andra är Winged Devil, en 1/1 fladdermus för 3 PP som frammanar två till fladdermöss. Det är inga kort som skulle förändra metat (Last Words Shadow har inte plats för fler kort, inte ens för Dog of the Dead), men det är kort som skulle vara kul att leka runt med i Unlimited Format. Speciellt Winged Devil vill jag se tillsammans med Vania, Vampire Princess i en nygammal fladdermus-lek.

Min personliga favorit och sötnöt Dog of the Dead från Shadowverse: Champion’s Battle vill jag jättegärna se i vanliga Shadowverse även om den inte skulle ha stor effekt på dagens meta.

Det är många kort som kommer med den nya expansionen och det återstår att se hur det påverkar metat. Men om det blir problem är jag säker på att Cygames fixar det för de är väldigt aktiva när det kommer till patchande.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.