Rollspelsarkivarien blir Årets spelare 2022

Har samlat rollsspelsscenarion i stor databas under många år.

Årets spelare tilldelas varje år till någon som gjort en exceptionell insats för spelkulturen. Priset går i år till konventsarkeologen Henrik Bergendahl för sitt arbete med rollsspelsscenarion i Alexandria.dk där han samlat Skandinavisk rollsspelshistoria. Priset delas ut av Spelkulturförbundet Sverok.

Henrik Bergendahl tilldelas priset Årets spelare, med motiveringen:

För sitt outtröttliga arbete med att dokumentera, kartlägga och tillgängliggöra den svenska spelkulturen på det digitala biblioteket Alexandria.dk tilldelas Henrik Bergendahl priset Årets spelare. Tack vare honom kan tusentals människor, helt kostnadsfritt ta del av spelscenarion, fanzin och svensk spelkulturhistoria.

– Det känns både fantastiskt och fullständigt surrealistiskt. Det här är den starkaste signal av uppskattning för vårt slit som jag kan tänka mig. Det visar att det arbete med att kartlägga, arkivera och tillgängliggöra konventshistoria är viktigt och att det finns ett stort värde i att bevara arvet för kommande generationer, säger Henrik Bergendahl, vinnare av Årets Spelare 2022 i ett pressmeddelande.

Fyrtiosjuåringen från Kullavik har under flera års tid arbetat med att samla Skandinavisk rollspelshistoria på Alexandria.dk. Här har Henrik kartlaggt och tillgängliggjort konventhistoria för att bevara spelkulturen. Henriks engagemang och insats har bidragit till tillgängliggöra det svenska kulturarvet inom rollspel. Henrik blev intresserad av rollspel redan på 80-talet när han själv fick testa på Drakar och Demoner i grannens trädgård. 

– Jag fastnade i den totala friheten att tillsammans skapa en berättelse som samtidigt innehåller slump och regler, säger Henrik till Sverok.

Priset har delats ut sedan 2009 och tidigare vinnare av priset inkluderar bland andra Åsa Roos, Johan Linder, Sussane Möller, Orvar Säfström och Johanna Koljonen. 

Grattis Henrik säger vi på Varvat!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.