Ryssland välkomnas tillbaks till International Esports Federation – övriga förbund rasar


E-sportförbund från flera länder fördömer kraftfullt Internationella E-sportförbundets (IESF) beslut, som fattades vid dess senaste Ordinary General Meeting (OGM), att häva alla sanktioner och restriktioner mot det ryska E-sportförbundet. Detta kontroversiella agerande bortser från den pågående ryska invasionen av Ukraina, där den ryska staten och dess E-sportförbund är aktiva deltagare. Det skriver Svenska E-sportförbundet i ett pressmeddelande.

Under OGM uttalade den svenska presidenten för förbundet om upphävandet.

Invasionen av Ukraina av den ryska staten pågår, i e-sportspelarnas hem, det har inte förändrats. Istället har vi nyligen fått veta att det ryska e-sportförbundet aktivt deltar i invasionen genom att öppna e-sportfilialer inom de ockuperade områdena i Ukraina, vilket tvingar det ukrainska e-sportförbundet att dra sig tillbaka från sitt eget territorium.

Beslutet, som godkändes med 32 röster för, 13 emot och 25 som avstod, innebär att ryska e-sportutövare nu kan öppet representera sitt land, stolt visa sin flagga och till och med få sin nationalsång spelad under världsmästerskapet och andra IESF-sanktionerade evenemang. Detta beslut är inte bara ansvarslöst utan också djupt respektlöst gentemot Ukraina och den internationella gemenskapen som värderar rättvisa och etiskt uppträdande, fortsätter Svenska E-sportförbundet i sitt pressmeddelande.

Förbundet meddelat sin samlade avsikt att utforska möjligheter att ogiltigförklara detta avskyvärda beslut. Som minst kräver vi att IESF följer rekommendationerna som fastställts av Internationella Olympiska Kommitténs verkställande styrelse. ”Vi kommer inte att stå stilla när ett beslut som främjar splittring och respektlöshet smutsar ned esportgemenskapen. Vi kommer alltid rösta för fred, inte för nätverkande eller maktändamål.”

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.