Schysst spelande i fokus

Varvat fick chans att vara med på världens snällaste spelfestival Play, samtidigt som vi fick chans att se utställningen Play Beyond Play på Tekniska museet i Stockholm.

På Tekniska museet i Stockholm pågår just nu en spelutställning som heter Play Beyond Play. En utställning som 2018 blev nominerad till Årets utställning. Den låter dig följa med bakom kulisserna och ger dig en bättre insyn i vad som krävs för att göra ett spel. Ett helt våningsplan fyllt med retro, VR och nya spännande sätt att kontrollera spel på. Något som verkligen kan rekommenderas om ett museibesök i våran huvudstad är på din att göra-lista i sommar.

När snällhet behövs

Jag tror vi alla kan hålla med om att klimatet i spelvärlden, kanske främst online, blivit ganska hårt. I helgen hölls världens snällaste spelfestival, PLAY. Allt upplagt för en trevlig kväll i en glad och vänlig miljö. Det bjöds på allt ifrån ljussvärdsfäktning tillsammans med Ludosport, till riktig klubbkänsla på dansgolvet tack vare Syntax Error. Och sist men inte minst fick vi chans att lyssna till olika gästtalare och testa en hel del olika spel.

Helgens 2 kvällar hölls i snällhetens anda. Gästtalarna pratade bland annat om hur man skapar en bättre värld, vad man behöver göra för att leverera ett meningsfullt spel och hur barndomsnostalgi blir konst. Med små enkla ledord under kvällen som att alltid fråga innan man tar bilder och dylikt, så var det härligt att vara på ett ställe med likasinnade samtidigt som vi fick chansen att uppskatta nördkulturen på ett roligt och nytt sätt.

Ett smakprov

Här följer lite bilder från kvällen, som kanske kan hjälpa er att avgöra om ni vill ta er förbi Tekniska museet i sommar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.