Sony State of Play februari 2023 – en sammanfattning

State of Play juni 2022 logga

Var det bara jag som helt missade att SONY/PlayStation höll State of Play för februari 2023 igår? Det må här handla om ett av världens största bolag inom nöjesmedia, men tydligen har även SONY lite blinda fläckar i sin marknadsföring. Kanske är det också så att kvällen inte bjöd på särledes mycket nyheter? Vi tar oss väl en sammanfattande överblick för att besvara frågan.

PlayStation VR 2

Att kalla PSVR2 för nästa generations virtuella verklighet kanske är att ta i, men av den mediala täckningen att döma är det helt klart det för SONY:s del. Och de tar självfallet tillfället i akt och marknadsför sitt nya headset med lite välbehövliga titlar. Följande kommande titlar (åter)bekräftades under presentationens första minuter. Fetstilta titlar är exklusiva till PlayStation 5.

  • The Foglands (kommer i år)
  • Green Hell VR (kommer i år)
  • Synapse (kommer i år)
  • Journey to Foundation (kommer i höst)
  • Before Your Eyes (släpps 10 mars)

Destiny 2: Lightfall

Närmar sig med stormsteg. Daniel är hajp.

Tchia

Ett spel inspirerat av Nya Kaledonien, som är en ögrupp öster om Australien och ett av Frankrikes avhängiga territorier (tack, Wikipedia!). Karaktärsporträtten ser gulliga ut, miljöerna inbjudande, och musiken får mig att tänka på psalmer med ackompanjerande flöjt i stället för orgel. Tchia släpps på PS4 och PS5 (och PC) den 21 mars. Det hamnar direkt i PlayStation Plus-katalogen.

Humanity

Du spelar som en allsmäktig hund som styr mänskligheten i ett pusselspel. Det ser ut som en techdemo som hade imponerat stort för tjugo år sedan. Humanity:s försäljningsargument tycks dock vara möjligheten till att skapa helt egna pussel och scenarier. Det ser bisarrt nog ut för att hamna på någons radar enbart därför. Humanity släpps i maj på PlayStation 4 och 5 (samt PC).

Goodbye Volcano High

En visualroman med antropomorfiska dinosaurier som är på väg mot en high school-examen och spelar i ett band tillsammans. Goodbye Volcano High dryper av nostalgi förpackade i en högst unik estetisk identitet. Det släpps den 15 juni på PS 4–5 (och PC).

Ninjaslagsmål i Naruto

Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections. Dessa Naruto-titlar blir allt mer befängda, men också allt närmre hägringen att spela ett riktigt fett animeslagsmål. Här utlovas det största karaktärsgalleriet hittills i spelfranchisen, en tillbakablickande story som fokuserar på Naruto och Sasuke samt en ny, obekant berättelse – allt i 60 silkeslena bildrutor per sekund på en PlayStation 5 (eller Xbox Series X|S och PC). Spelet släpps även på PS4, Xbox One och Switch. Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections släpps någon gång i år, lagom till animeseriens 20-årsjubileum (nåja, nästan; premiären var i slutet av 2002 och jag är gammal).

Baldur’s Gate III

Får sitt slutgiltiga släpp på PS5 den 31 augusti i år. Kommer (såklart) även på PC.

Wayfinder

Actionfyllt rollspel i en fantasy-miljö som ser ut att ha lite högre slagsmålstempo än de flesta. Wayfinder får en exklusiv beta på PlayStation 4–5 som börjar på tisdag. Intresseanmälan finns här. Släppdatumet tycks bli någon gång i maj, och förutom PS-konsoler kommer det även till PC.

Nya karaktärer i Street Fighter VI

Zangief (spelvärldens favoritryss?), Lily (en indianflicka?) samt Cammy (hårdkokt brittisk agent?) kommer till Street Fighter VI. De dyker upp tillsammans med spelet den 2 juni, på PlayStation 4–5, Xbox Series X|S och PC.

Resident Evil 4 (Remake)

Ett av världens mest uppskattade och portade spel får ju som bekant sin remake nu, och den släpps den 24 mars till PlayStation 4–5 (och Xbox Series X|S samt PC).

Suicide Squad: Kill The Justice League

Fick en imponerande djupdykning och uppvisning av gameplay, story och instick från utvecklarna själva. Av sändningens dryga 45 minuter togs en god kvart upp av Suicide Squad: Kille The Justice League. Spelet roddas av veteranerna Rocksteady och är byggt för samarbetsspelande lika väl som för singelspelare – men ska enligt senaste tidens utsagor kräva anslutning till internet oavsett hur du väljer att spela. Vi får se om detta ändras fram till släppet, som sker den 26 maj till PlayStation 5 (samt Xbox Series X|S och PC).


Det bästa med den här typen av sändningar är när helt nya titlar som annars skulle gått obemärkt förbi hamnar i blickfånget. Tchia är ett sådant exempel, och kanske är Wayfinder ett annat. Jämfört med ett Nintendo Direct går det dock inte att komma ifrån att State of Play för februari 2023 hade förvånansvärt få titlar på väldigt utdragen sändningstid. Varför inte visa upp den nyankomna PSVR2-katalogen? Ett par imponerande titlar är både tillgängliga nu och på väg – mycket mer så än de fem underliga val som droppade in här. Eller varför inte belysa faktumet att klassikern Legend of the Dragoon äntligen är tillgängligt på PlayStation Store? Nåja.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.