Spelälskare i Malmö prisas för att ha fört människor samman

Samir Arabi-Eter har under tio års tid varit engagerad i spelvärlden i Skåne. Nu har han förärats med Rotarys stipendium Engagemang Malmö.
Nya Rotary ordförande, Samir och Gamla Rotary ordförande.

– Jag är väldigt hedrad! Men det känns lite konstigt. För jag har inte gjort något speciellt, jag har bara gjort det jag alltid gjort. Så plötsligt får jag ett pris, säger Samir Arabi-Eter.

”Genom sitt arbete och sina ideella insatser har Samir skapat förutsättningar för att många unga Malmöbor har kunnat umgås och knyta nya kontakter och han har lyckats intressera grupper som kanske annars hade riskerat att hamna utanför i olika avseenden” står det i juryns motivering.

Samir Arabi-Eter jobbar sedan fyra år tillbaka på Spelens hus i Malmö. Det är en föreningsdriven mötesplats där alla möjliga sorters spel står i fokus: brädspel, rollspel, tv-spel, kortspel.

– Ju mer tid unga människor spenderar i det digitala desto mer behövs fysiska mötesplatser. Spelens hus handlar om spel, men främst om att mötas, att träffas, om att dela med sig av de upplevelser man har haft och har. Man får mer spelande gjort hemma, säger han.

I sin barndom gillade han att läsa fantasy för slippa tänka på verkligheten, han spelade rollspel för det betydde att han kunde utforska andra världar och roller än sin egen. I Staffanstorp där han bodde under uppväxtåren fanns en spelförening där han så småningom fick förtroendeuppdrag.

”Hans engagemang har möjliggjort inte bara den sociala integrationen mellan etniska grupper och samhällsklasser utan också verkat stödjande och utvecklande för ungdomar som lider av psykisk ohälsa.”, står det vidare i juryns motivering.

Idag spenderar människor mycket tid på sina datorer och i sina telefoner. Då är det bra med riktiga möten där man får läsa ansiktsuttryck, kroppsspråk, ha konversationer ansikte mot ansikte. Aspekter som saknas i det digitala.

Rotarys stipendium Engagemang Malmö delas ut en gång per år och är på 25 000 kronor. Det delas ut till personer mellan 20 och 30 år i Malmö som gör något positivt för staden.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.