Spelåret 2018

Mycket har hänt under 2018. Blizzard debuterade med Overwatch League, det officiella klivet in i e-sporten med deras hero shooter. Utvecklare och studios lades ned, köptes upp och startade till höger och vänster. Spelvärlden blev även drabbad av den morbida masskjutningstrend som funnits ett tag i USA. En deltagare som förlorade i Madden NFL 19-turneringen i Florida bestämde sig för att skjuta ned människor istället. Och sig själv.

Med mer roliga saker i åtanke istället – vi fick även en myriad av spel som varit efterlängtade av sina fans, samt titlar som fått nya beundrare. Street Fighter V: Arcade Edition gjorde tidig premiär. Vi fick det stiliserade och skoningslösa Darkest Dungeon. Vi har fått storspel som bl.a. Assassin’s Creed Odyssey, Dragon Ball FighterZ och det otroligt efterlängtade Red Dead Redemption 2. Sedan har vi retrodoftande pixeläventyr i Celeste, Bloodstained, The Messenger och Octopath Traveler. Och det är bara några exempel.

Trots efterlängtade stortitlar och överraskande guldkorn har 2018 varit ett tamt år. E3 levererade inget spektakulärt och vi har mest fått patcher, utlovade DLCs och diverse vidarearbetningar på redan existerande titlar, men även fått löften om otroligt spännande spel som väntar på horisonten.

Vi på Varvat tackar för vad 2018 har fört med sig och ser verkligen fram mot 2019, som ser ut att bli ett spelår att räkna med. Förhoppningsvis får vi en hel del överraskningar och kanske till och med en ny konsol eller två under nästa år.

Med start i morgon kommer vi att utannonsera de spel vi på redaktionen anser har stuckit ut lite extra under de gångna året. Både på bra sätt, men vi kommer också dela mindre smickrande titlar. Vilket spel vi valt som årets absolut bästa avslöjar vi på nyårsafton. Vilket tycker du är årets spel 2018?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.