E-sporten flyttar inpå svenska köpcentrum

IKEAs köpcentrum Ingka Centres och Svenska E-sportförbundet inleder ett nytt samarbete som ska förena den digitala och fysiska världen. Tillsammans ska Ingka Centres och SESF tillgängliggöra e-sporten för en bredare publik genom arrangemanget E-sportens dag, som under hösten kommer att arrangeras över hela Sverige. E-sportens dag inleds i oktober och avslutas i december med en storslagen final i Svenska Mästerskapet i E-sport på Live! Arena i Älmhult. Det skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Samarbetet inleds inför E-sportens dag och har som mål att ge en unik inblick i e-sportens värld: hur den är organiserad, tävlingsandan, och möjligheten att främja ett säkert och hållbart e-sportsutövande.

Ingka Centres samarbete med SESF öppnar upp dörren för en bredare publik och gör det möjligt för människor från alla bakgrunder att upptäcka e-sportens värld. Det görs genom att erbjuda möjligheter att lära sig mer och koppla samman nybörjare med entusiaster på alla nivåer, att träna, tävla och bli en del av den livliga och ständigt växande gemenskapen kring gaming.

– Partnerskapet med Ingka Centres skapar stora möjligheter att bredda e-sporten och göra den tillgänglig för fler och på offentliga platser. För oss handlar det om att främja och öka förståelsen för e-sport genom en rad olika aktiviteter, såsom prova-på-sessioner inom olika e-sportdiscipliner, inspirerande föreläsningar från etablerade spelare och experter samt verktyg och resurser för att starta egna e-sportföreningar, säger Sammi Kaidi, ordförande för Svenska E-sportförbundet.

Aktiviteterna kommer att sträcka sig över en hel dag och vara öppna för alla som är nyfikna på e-sport och som vill vara med och forma dess framtid. Evenemangen kommer att äga rum på flera platser, inklusive i-HUSET i Linköping, Avion Shopping i Umeå, Birsta City i Sundsvall, Erikslund Shopping Center i Västerås, Kungens Kurva i Stockholm och Shopping Park Kållered i Göteborg. Finalen kommer att äga rum på Live! Arena i Älmhults Handelsplats, där besökare kan förvänta sig en spektakulär uppvisning av sportmannaskap, kreativitet och underhållning.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.