Tales of ARISE kommer till hösten

Tales of ARISE ser fortfarande extremt vackert ut. Min kalender är markerad.

Efter en tid av tystnad har nu Tales of ARISE ett gäng nya trailers och ett släppdatum: den 10 september i år. Spelet kommer att släppas till såväl utgående (PlayStation 4 och Xbox One) som nyare konsolgenerationerna (PlayStation 5 och Xbox Series X/S) samt till PC. Samtliga plattformar får spelet fysisk och digitalt.

De digitala utgåvorna heter Deluxe och Ultimate och innehåller allehanda digitalt lull-lull. I vanlig ordning får förbokningar lite extra kosmetika i form av två kostymer. Tales of ARISE får även två fysiska samlarutgåvor, varav den ena (HOOTLE Edition) är exklusiv till Bandai Namcos egen webbaffär. Båda utgåvor kommer med lite sköna hyllvärmare.

Tales of ARISE marknadsförs som en milstolpe för Tales-serien. Tekniken som ger spelet sin lockande look kallas för ”Atmospheric Shader” och är Bandai Namcos egen teknologi som komplimenterar Unreal-motorn (måhända är det denna teknik som gör att spelet inte kommer på Switch i första taget).

Berättelsen i ARISE följer en sekellång konflikt mellan den förtryckta planeten Dahna och dess antagonister Rena. Huvudkaraktärerna är en krigare från Dahna bär namnet Alphen och en Rena-på-rymmen vid namn Shionne. Deras vägar korsas i JRPG-anda av två andra karaktärer, Rinwell och Law. En trailer finns i sidhuvudet, och en länk till lite färsk gameplay finns här nedan.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.