Vad vi vill se på E3 2019

Retro Studios och status på Metroid Prime 4

Bara en liten ”tja, det går bra nu” tillsammans med lite konkreta bevis, snälla? Konceptillustrationer räcker! Eller varför inte en ordentlig utvecklarblogg? Det vore olikt Nintendo, men Sakurai själv har ju gett sådana inblickar i Smash (framför allt inför Brawl).

Och när vi ändå pratar Retro Studios; de har omöjligen suttit på sina arslen i flera års tid. Låt oss nu för sjutton få veta vad som hände! Även om det inte är något som bär frukt så känns det snopet att inte ett knyst har yppats om detta enigma. Nåja, bär det inte frukt så hör det ju i och för sig inte hemma på E3 2019, så den här kan vi kanske lämna därhän. Även om vi är flera som drömmer om det oväntat väntade oväntade Star Fox/F-Zero ännu.

Metroid Prime 4, Star Fox, F-Zero…det finns en del vi skulle vilja se, om än bara små teasers.

En överraskning

Nintendo är experter på blixtar från klar himmel. Det gör potentiella läckor så mycket svårare att skjuta ned, som till exempel Mario x Rabbids Kingdom Battle får ett par år sedan. Ge oss en sådan överraskning igen! Tidigare nämnda Star Fox och F-Zero-crossovern vore ju en fantastisk överraskning, men varför låta fantasin stanna där? Efter indiesamarbetet Cadence of Hyrule har gränsen för vad som är för långsökt förflyttats avsevärt.

Här passar det sig att lyfta på hatten för Nintendo, som ofta fokuserar sina E3-presentationer kring spel som är nära release eller precis har fått ett datum. Fler borde ta efter detta i stället för att retas med något som ännu är år in i framtiden. Framför allt vill vi ha datum på Luigi’s Mansion 3, Pokémon Sword/Shield, Link’s Awakening Remake och Bayonetta 3. Och Fantasy Crystal Chronicles Remaster, om Daniel får välja.

Team ICO och Fumito Ueda

Var är sinnet bakom ICO, Shadow of the Colossus och The Last Guardian dessa dagar? Det har ändå hunnit gå ett tag sedan Trico efter sju svåra år (minst!) till slut fick se dagens ljus. Kan något nytt vara på G?

Efter tre spel som varit lika fantastiska som vackra och annorlunda – vad väntar på horisonten för Team ICO?

Code Stranding…eller var det Death Vein?

Ett spel som fått mycket uppmärksamhet och hype på sistone är Hideo Kojimas debutspel med sitt nya produktionsbolag – Death Stranding. Fans av Metal Gear-serien och Kojimas verk överlag är förväntansfulla på detta udda och bizarra spel. Hittills har vi i princip bara sett cutscenes och extremt intetsägande gameplay. Att se mer på den fronten vore väldigt angenämt. Sony har ju valt att avstå från årets E3 och då Death Stranding troligtvis kommer bli en PS4-exklusiv titel minskar det chanserna för att se något nytt.

Den andra titeln som så osmakligt muterats i denna underrubrik är Code Vein. Vi skulle ha fått spelet i september förra året, men utvecklarna ville finslipa det ytterligare. En lika sällsynt som beundransvärd egenskap på dagens spelmarknad. Vi har fått se en hel del från spelet, bland annat en otroligt varierad character builder och gameplay från både journalister och gamers (tack och lov för det sistnämnda). Vi saknar dock fortfarande ett releasedatum. Förhoppningsvis får vi det under mässan.

Färre ny-, om- och portversioner

E3 2019 handlar om spelnyheter, inte gammal skåpmat i ny förpackning. Måste där till varje pris ösas med remaster-make-imaginings så håll det till andra kanaler, eller i varje fall till ett minimum. Det finns såklart undantag som bekräftar den regeln, men då pratar vi om älskade spel som som fallit i glömska och väcks till liv, till fansens okontrollerade förtjusning. Inte remakes från några år tillbaka som bara är till för att tjäna några snabba slantar.

Ubisoft bryter tystnaden

Jätten Ubisoft har lovat vitt och brett inför året och så sent som i mars spekulerade det om att bolaget skulle ge ut minst fyra AAA-titlar under 2019. Ännu så länge så har endast höstens Ghost Recon Breakpoint officiellt bekräftats. Så vad är det då vi väntar på? Kanske är det så att ett nytt Assassin’s Creed är på väg. Som vanligt, i sådana fall. Eller så får vi för en gång skull äntligen se ett nytt IP. Det vore ju på tiden. Oavsett så blir Ubisofts presskonferens troligen något att se fram emot.

Får vi Assassins Creed: Cyber härnäst?

Sammanfattningsvis…

E3 är en av de största och populäraste spelmässorna i världen och med en huvudsaklig aktör frånvarande kommer det här bli ett lite annorlunda år. Förhoppningsvis täcks ”annorlunda” även av mindre skryt, försäljarsnack och löjlig entusiasm de klistrat på innan de går ut på scenen. ”Annorlunda” kanske betyder att vi får glimtar av vad kommande generation har att erbjuda, efterlängtade titlar som redovisas och noll – NOLL – liveband.

Vi får ta reda på det om ca två veckor, då E3 2019 startar.

FöregåendeSida 2 av 2

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.