30 Dagar Spel, dag 19: En spelvärld jag vill leva i

Tänk dig att du inte är hjälten i spelet. Din existens är inte beroende av antagonisten, det finns ingen värld att rädda, inget hot som måste stoppas. Allt är bara helt okej och du får leva i lugn och ro i din spelvärld.

Den första världen som jag kommer att tänka på då är den vi får uppleva i Secret of Mana. Du har lummiga träd, fluffig natur och strålande färger som ger dig energi när du strosar runt. Att få springa runt bland alla små vaniljbullar (mitt namn på rabites, som de heter enligt spelet) och bara ta in allt vore hur mysigt som helst. Fienderna i Secret of Mana är sådär härligt barnsliga i sin design, med en gullig design. Över hälften av dem skulle kunna figurera i diverse barnprogram och ingen skulle höja ett ögonbryn.

Att bo i en spelvärld förutsätter ju en del ändå. Hur skulle det vara att ha ett hus där? Vad är det för djurliv en kommer få se? Vill vi utmana ödet lite kan vi ju låtsas att protagonisten fortfarande springer runt och försöker rädda allt. Om du då väljer en by att bo i, ta inte en av de senare byarna, eller den som hjälten har fått prata med en massa folk och fått story i. Dessa byar brukar oftast sluta i eld och lågor, eller ett random kaos som antagonisten bestämmer sig för. Vad är oddsen för att överleva i en sådan värld? Hur skulle en må av att bo där? Om du faktiskt bodde i en värld där det fanns ett stort hot som en hjälte mot alla odds måste stoppa – skulle inte det vara ganska nervöst? Kul liv, bara sitta och vara ångestladdad över att världen kanske slukas av en drake, dras in i en annan dimension eller förslavas av en galning med storhetsvansinne! Nu är ju inte världen förslavad i verkligheten, men vi har ju två clowner med lika mycket storhetsvansinne som makt, som skulle kunna avsluta den här planeten om de började bråka i sandlådan. Till skillnad från spelen är det inte garanterat.

Hursomhelst! Secret of Mana – i Japan hette spelet Seiken Densetsu 2 och var en uppföljare till GameBoy-spelet Final Fantasy Adventure (som fick ett namnbyte då FF-serien hade blivit populär). Efter det kom SNES-spelet, som i övriga världen fick namnet Secret of Mana. Det fick sedan en uppföljare på samma konsol och det är ett helt fantastiskt spel – Seiken Densetsu 3. Det stod faktiskt mellan SoM och SD3 när jag skulle välja värld, men även om jag är långt mycket mer förtjust i SD3 känns ändå världen i SoM mysigare på något vis. Fick jag mixa dessa två spel skulle vi ha en perfekt värld, förutsatt att de dansande köpmännen inte bara sålde karameller, honung och choklad till mig. Ge dem ett vettigare sortiment och jag skulle inte tveka en sekund att få bo där.

Har du missat ett avsnitt? Klicka dig vidare till övriga dagar här!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.