Spelsläpp vecka 49 (Wow!)

Så många spel; så lite tid.

Det är tjugo dagar kvar till jul och här släpps spel som aldrig förr – global pandemi till trots. Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man navigerar mellan de fullproppade, digitala hyllorna. Ni vet, som om inte backloggen vore illa nog. Som det fan av läsarservice jag är tänkte jag ta tillfället i akt och ge en liten sammanfattning av veckans spelsläpp. Denna lista är inte på långa vägar komplett (sade en snabbsökning på Steam-butiken mig …), men består av sådant jag själv haft på radarn. Vissa av dessa har jag trånat efter länge, varför man kan säga att julafton redan börjat för min del.

Haven

Från skaparna av Squid’s Odyssey och FURI kommer igår ett betydligt lugnare spel: Haven. Här ligger fokusen på berättelsen som centrerar kring paret Yu och Kay, som med ett brokigt förflutet flytt till en främmande planet. Spelet påminner vagt om Brothers: A Tale of Two Sons, såtillvida att spelmekaniken (såväl som storyn) är från grunden byggt för två spelarkaraktärer. I Brothers var väl dock tanken att du skulle vara ensam, medan Haven har Co-op i sitt DNA.

The Game Bakers har haft Haven i ugnen i fyra år och redan i demon märks det vilket kärleksprojekt det rör sig om. Håll utkik efter en recension inom kort!

Immortals Fenyx Rising

Ubisofts ”Breath of the Greek Mythology”släpptes även det igår och verkar synnerligen uppskattat, inte minst av Varvats andre Daniel (vars första intryck ni kan läsa här). Personligen blev jag hänförd redan vid första avtäckningen av de kulörta miljöerna och den vackra stilen. Det här lär bli mitt första Ubisoft-spel sedan Starlink, vilket bör säga en hel del om a) min spelsmak och b) storleken på sagd backlogg.

Morbid: The Seven Acolytes

Den tredje december blev släppdatumet även för detta ”horrorpunk”-spel, som nu finns att ladda ned på PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One och PC (via Steam). De två förstnämnda plattformarna väntar dessutom en fysisk utgåva som ni kan läsa mer om här. Om du vet vad jag menar när jag säger isometrisk Souls-like, lär Morbid vara något för dig.

Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack

Detta dubbla gladpack släpptes igår till Nintendo Switch, och består av två rollspel i Taiko no Tatsujin-universumet. Spelet har så klart stöd för trumkontrollen som följde med det senaste spelet, och har du inte en kan du få tag i en här.

Det här spelet har varit på min radar sedan det Nintendo Partner Showcase där det först presenterades. Jag är ett sånt där lagom fan av rytmspel, men ett stort fan av japanska rollspel. Lägg där till en fäbless för udda genrekombinationer (jag blickar mot dig, Ring Fit Adventure) och det är läge att bli salig.

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

På tal om Ring Fit Adventure så har Switchen fått ett nytt fitness-spel i dag: Fitness Boxing 2. Redan den 18 november släpptes en demo på eShopen som fortfarande går att ladda ned för den nyfikna aspiranten. Spelet är dessutom kompatibelt med sin föregångare (som släpptes för nästan exakt två år sedan) och kan överföra din spardata för att kunna hålla bättre koll på spelarens framsteg.

Nine Witches: Family Disruption

Nine Witches utspelar sig i vårt grannland Norge, där en övernaturlig nazikomplett utspelar sig. Med en grafisk stil som för tankarna till Another World och Flashback ser detta ut som en rejält nostalgisk stämningshöjare. Nine Witches: Family Disruption utvecklas av Indiesruption och ges ut av Blowfish Studios (Obey Me m.fl.). Som studions första projekt ser den här titeln ut att bli väl värd din speltid i vinter.

DRAGON QUEST XI S: Echoes of an Elusive Age™ – Definitive Edition

Tidigare Switch-exklusiva Definitive Edition av Dragon Quest XI är nu tillgängligt på alla andra maskiner spelet släppts på. Det innebär att även PlayStation-, Xbox- och PC-spelare nu kan njuta av Dragon Quest XI:s retroläge och alla andra godsaker denna utgåva bjuder på. Bara att få höra soundtracket i all sin orkesterarrangerade prakt gör Definitive Edition till en värd uppgradering. Kudos till dig som haft is i magen och väntat till nu.

Arise: A Simple Story

Mejlkorgen överraskade mig med ett spelsläpp igår. Ett föremål på min önskelista hade nämligen blivit tillgängligt. Det handlade om spelet Arise: A Simple Story, som nu äntligen kommit ut på Steam (efter att ha varit PC-exklusivt på Epic). Arise ser ut som ett annat ultramysigt samarbetsspel, ute efter samma känslomässiga resa som Brothers och van nämnda Haven. Den här sortens spel är älskvärda, och jag tror jag talar för fler än mig själv när jag säger att vi behöver dem nu mer än någonsin. Och här kommer två på exakt samma dag (nåja, en sanning med en asterisk). Nämnde jag att julafton redan är här för mig?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.