Sverok får mångmiljonbelopp av Allmänna arvsfonden för att driva två nya projekt

Spelkulturförbundet Sverok tilldelas över 13,5 miljoner kronor av Allmäna arvsfonden för att driva två nya projekt. Projekten är inriktade på att stödja unga rasifierade samt unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). 

– En otrolig möjlighet att få utöka vår verksamhet gentemot de här utsatta målgrupperna. Vi tror att vi kan göra skillnad för unga människor och är stolta över att Arvsfonden ger oss detta förtroende säger Evelina “Maro” Ferbrache, Sveroks ordförande i ett pressmeddelande.

För att stödja rasifierade unga kommer Sverok att utveckla material och genomföra utbildningar, lägerverksamhet och seminarier. Dessutom kommer förbundet att arrangera nätverksträffar för spelföreningar samt fysiska och digitala workshops för unga. Fokus kommer att ligga på att bekämpa rasism inom spelkulturen och skapa trygga mötesplatser för alla.

För unga med NPF kommer Sverok att samarbeta med Attention för att utbilda och höja kompetensen hos öppna verksamheter och ideella föreningar. Målet är att öka inkluderingen av unga med NPF och underlätta deras deltagande inom föreningslivet.

– Med den här nya finansieringen får vi möjlighet att öppna upp spelgemenskapen för tiotusentals ungdomar som haft begränsad tillgång tidigare. Det är en otrolig chans och möjlighet för oss avslutar Evelina Ferbrache.

Beslutet om stödet togs i veckan och projektfinansieringen innebär att Sverok kan utöka kapaciteten att stärka spelkulturen under en treårsperiod. De två projekten förväntas starta i mars respektive oktober i år.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.