Hundra Dagar Master System #29: Tennis Ace

Ess, jag? Inte då!

Tennis är egentligen en lika långdragen sport som golf. På sätt och vis är det inte så konstigt att dessa två sporter är bland de mest spelifierade genom tiderna, inte minst av Nintendos maskotar. Tennis Ace är ett av många, många försök att få igång grenen på SEGA-maskiner. Och det är just långdraget.

Jag ska inte tråka ut er med reglerna bakom tennis, men kan sammanfatta dem med att det är rätt många bollar du ska vinna för att få koras till vinnare av en match. Betydligt fler än i de flesta Mario Tennis-spel, till och med. Det tar rätt lång tid! Även om jag inte kan anklaga Tennis Ace för att vara långsamt, ens i PAL-versionen egentligen, ser du på en total speltid om fyra timmar, av en viss Darlino78 på YouTube att döma. Tur då att spelet ger dig lösenord, så att du kan komma tillbaka senare.


Till skillnad från många andra sportspel från eran har Tennis Ace musik under gameplay, och det är faktiskt inte så pjåkig sådan. Det är dessutom ett av spelen som har ett FM-soundtrack inbyggt, trots att det bara släpptes i regioner utan FM-möjligheter (Europa och Sydamerika). Inte heller det går av för hackor. I Exhibition Play kan du dessutom välja vilken av spelets fem matchlåtar du vill höra. Arrangemangen signeras Chikako Kamatani, efter arkadförlagan av Tohru Nakabayashi.

Visst finns här skillnader. Vilken föredrar du?

Det roligaste en kan ha med Tennis Ace är nog att försöka ta sig genom en hel turnering med en mänsklig medspelare. Vid varje vinst får ni poäng att sätta ut på era spelare som gör dem starkare i fart, styrka och teknik. Det har därmed alla ingredienser för ett bra tennisspel: samarbete, nivåökning och till och med en hyfsat balanserad AI. Det är inte riktigt lika kul som Mario Tennis Aces på Switch eller Mario Tennis: Power Tour på Game Boy Advance, men dessa är ju också lite av en guldstandard, kan man tycka (för att inte nämna minst femton år nyare!).

Hade Tennis Ace varit det enda jag haft på konsolen (och kanske det enda spelet alls) hade jag ändå inte dragit en nitlott, anser jag. Men det är inte ett spel jag kommer att försöka ”klara” i första taget.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.