Spel som förtjänar remakes

Många gamers när en dröm om att få gamla spel tillbaka i en ny uniform. Robert har listat sex personliga favoriter som förtjänar en ny chans.

The Last of Us (2013, Playstation 3)

Naughty Dogs berättelse om Ellie och Joels kamp i ett postapokalyptiskt USA berörde mig djupt känslomässigt. Relationen mellan dem båda utgjorde stommen i detta hutlöst spännande äventyr som involverade grymma strider, ett varierat persongalleri och snortajt dialog. Det märktes att Naughty Dog lade ned hela sin själ i spelet, vilket även visade sig i uppföljaren sju år senare.

I åratal har fansen bönat och bett om spelets fortlevnad till nästa generation. Nu verkar gudarna ha hört önskemålet från Olympus bergstoppar. Enligt rykten ska en remake ligga på planeringsstadiet och släppas exklusivt till Playstation 5. Kan vi hoppas att atmosfären bevaras intakt med allt det ljuvliga som en remake kommer erbjuda? Jag tror faktiskt det.  

Red Faction (2001, PC)

Red Faction fångade mitt intresse när en skolkamrat visade mig skapelsen i sitt pojkrum för tjugo år sen. Spelet hade den innovativa idén att förstöra miljön till sin taktiska fördel under strider. Tyvärr höll inte den tanken hela vägen. Men äventyret var desto mer roligare och spännande att uppleva. Nu är det dags att Red Faction får vakna från sin långa slummer och se dagens (konsol)ljus i en skimrande ny utgåva. Då vill jag absolut se GeoMod-teknologin utnyttjas maximalt och att storyn finslipas en aning.

Black (2006, Xbox & PS2)

Vad händer om man blandar en dos John Woo med några liter av Jerry Bruckheimer och skakar om ordentligt? Då får du Black – dataspelens motsvarighet till filmvärldens hejdlösa actionfester. Det här spelet tar i från tårna med allt som innehåller skjutvapen, handgranater och maffiga explosioner. Black var sanslöst snyggt och pressade min dåvarande Xbox till det yttersta. Skjutjärnen vrålade från vapenpipan när kulorna avlöstes i rask takt.

Få titlar kan skryta med galet övervåld som det här spelet gjorde för femton år sen. Om någon utvecklare där ute kan axla ansvaret för en remake så är jag den första som står i ledet att lätta min penningpung. Black är en oslipad diamant som borde få en ny chans i en nära framtid.

Vilka spel tycker du borde få en ny chans i form av en remake?

FöregåendeSida 2 av 2

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.