Sverok utser Åsa Roos till Årets Spelare 2017

Hon har under många år arbetat mot sexism och för jämställdhet inom spelhobbyn

Under Spelhobbyförbundet Sveroks årsmöte i veckan presenterades Årets Spelare 2017. Priset delas varje år ut till någon som gjort något exceptionellt för spelhobbyn. Priset gick till Åsa Roos, designer, bloggare och spelrecensent som länge arbetat för jämställdhet inom spelvärlden. Sveroks styrelse ihop med en utvald jury från den svenska spelhobbyn och spelbranchen valde årets vinnare med motiveringen:

För sin långa gärning som designer, recensent och bloggare i spelsverige var inte bara årets pristagare en av de första att uppmärksamma ojämlikheten inom spelvärlden, hon blev också en röst inifrån spelindustrin, som inspirerat tusentals unga spelskapare att inte bara göra bättre spel utan också en bättre värld.

Åsa Roos har under många år arbetat mot sexism och för jämställdhet inom spelhobbyn, hon har under många år skrivit för tidningen Fenix och utseddes förra året till hedersdoktor vid högskolan i Skövde. Åsa själv hade inte möjlighet att delta på prisutdelningen då hon bor och arbetar i Kanada på spelstudion Bioware, men hade det här att säga om priset.

– Jag har kämpat ganska länge för att spelkulturen och spelbranschen skall bli bättre på inkludering och jämställdhet säger Åsa Roos. Att få bekräftelse för att det jag har försökt göra ger resultat känns stort, och det är något jag verkligen uppskattar. Jag tar emot den här utmärkelsen som ett bevis för att spelkulturen faktiskt börjar ändra på sig. Jag tar inte emot det för mig själv. Jag tar emot det för alla de som tillsammans med mig kämpat för att nå så här långt. Tillsammans når vi ännu längre.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.