Svenska Planet of Lana bland mest efterlängtade 2022

Planet of Lana: titelskärm?

Planet of Lana utvecklas av göteborgska studion Wishfully Studios. Nu har även tidskriften TIME uppmärksammat spelet och rankat det som 2022 års mest efterlängtade indiespel. För studions kreativa ledperson, Adam Stjärnljus, är det en tonårsdröm som håller på att gå i uppfyllelse. Efter tio år inom filmbranschen startade han till slut studion med hjälp av Science Park Skövde och Sweden Game Arena. Och nu står de alltså inför sitt första spelsläpp. En berättelse som påminner om en viss annan svensk spelutvecklingsledperson som tagit steget från film till spel med viss framgång.

Planet of Lana är resultatet av många års arbete, som vi tidigare skrivit om här på Varvat. Wishfully har en blygsam personalstyrka på 18 individer, varav 12 är fast anställda i och med Planet of Lana. Nu har titeln blivit populär till en ton av tre miljoner tittare för spelets förhandsvisningstrailer. Vi har även sett det på första parkett på såväl Nintendo Direct som på The Game Awards.

I Planet of Lana ikläs du rollen som den titulära Lana, som tillsammans med djuret Mui ska försöka rädda sin syster ur de metalliska klorna på robotar som invaderar deras hemplanet. Paret ska tillsammans lösa pussel, smyga förbi maskineri och fly eller illa fäkta.

Om allt vill sig väl spelar vi alltså Planet of Lana någon gång i år. När är inte satt inom snävare tidsramar ännu, men den som väntar på något gott vet vad det innebär så här i pandemitider. Fram tills dess kan du spana in nämnda trailers här in under.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.