Tankar om NHL 20

För ett tag sedan fick vi på Varvat sitta ner med EA Sports senaste hockeyspel NHL 20. Vi fick även chansen att prata lite med spelets producent Clement Kwong och diskutera lite om hur det funkar att ta fram ett sportspel av denna kaliber.

Dock tänker jag inledningsvis säga att det kändes som att EA Sports verkligen gjort om spelet en hel del i kontrast till hur det förra kändes. Det kan ha att göra med en lite omarbetad fysikmotor eller bara att de generellt verkar fångat spelarnas rörelser bättre denna gång. Det som är intressant är hur sådana små förändringar byggs på allt eftersom och att det kan ta ett tag innan det verkligen känns.

Under intervjun med Clement Kwong pratade vi om hur det är att göra ett nytt spel och vad de tänker på när ett nytt NHL ska ut. Det som händer är att de inför varje spel drar ihop sitt team och påbörjar en 12 månader lång cykel, där saker testas ganska rigoröst för att inte kännas som ett repetition av det förra. Fysiken gås igenom, det grafiska pillas med och själva känslan av hockey tittas närmare på.

– En av de viktigaste aspekterna som har jobbats med mycket nu är just spelarkänslan. Det ska vara som att du nästan är där, på plats, för att ta emot pucken och det ska gå mer eller mindre sömlöst att byta mellan spelare och bibehålla maximal kontroll, berättar Clement Kwong.

Det som också märks när vi testar spelet är hur lätt det är att utmana varandra, i alla fall i testrummet. Du ekar på en annan person, söker på hans namn och så är man praktiskt taget igång.

Det som också är väldigt trevligt är att det går att låta datorn fortsätta matchen om du behöver gå iväg och göra något. Det kan ju alltid vara bra inför långa maratonsessioner där du ibland kan behöva en liten bensträckare och inte vill lämna motståndaren ensam. Funktionen är även bra för de som streamar spelet, då det ibland kan behövas en kisspaus eller två.

Jag känner att NHL fortfarande är i trygga händer. Med Clements långa passion för spelet (han har jobbat på NHL i 15 år!) och ett mycket dedikerat team med passion för hockey så kommer NHL 20 med största sannolikhet bli mottaget med varma händer. Eller kanske kalla, om det är att föredra?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Stor spel- och filmentusaist som prompt hävdar att pixel- och spritegrafik är det bästa som hänt världen. Utvecklar småspel, fotar och pysslar med musik alldeles för mycket. Anser att spel är konst, tar gärna upp diskussionen med folk som anser otherwise. Utöver det en rätt chill, kaffeberoende (maler egna bönor!) gamer som inte backar på utmaningar. Orerar gärna högt och ljudligt om Hideo Kojimas briljans och Metal Gear-seriens storhet.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.