Whalien – Unexpected Guests är plattform, pussel och action i god smak

Hur har ett så bedårande litet indiespel som WHALIEN – Unexpected Guests gått så obemärkt förbi? Whalien kommer ut den 24 januari och ges ut som självpublicering av den nya, österrikiska studion Forbidden Folds. Spelet är plattformsaction i 3D med stort fokus på pussel och problemlösning.

I WHALIEN – Unexpected Guests spelar du som Ernest Hemingwhale, den siste boende inuti en val vid namn Fin. När Fin råkar ut för en bläckfiskinvasion har han med andra ord inte mycket till val, utan behöver din hjälp för att reda ut och bli kvitt det oväntade hotet. Till sin hjälp har Ernest två vantar med särskilda krafter. De bär de självförklarande namnen Mr. Push och Mrs. Pull, och med dem löser du diverse pussel inuti Fins säl(l)samt kulörta inre.

Whalien ser ut och verkar spela som vilken actionplattformare som helst, men har den där närmast kräkinducerande färgpaletten som ser ut som någon blandning mellan modellera och slime. Det är något naivt lockande med den som får mitt inre barn att vilja plocka upp handkontrollen och hjälpa stackars Fin.

WHALIEN – Unexpected Guests kommer ut den 24 januari och är än så länge bara bekräftat för PC (via Steam).

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.