Spelvärldens tio grymmaste vapen

Spelvärlden är nedlusat med vapen för att möta kombatanterna på slagfältet. Dock finns det doningar som skiljer sig från mängden, de som har det "lilla extra". Robert har sammanställt en liten lista på sina personliga favoriter.

6. Hagelgeväret – F.E.A.R (Xbox 360, PS3, PC)

Hagelgeväret är ett absolut måste i vartenda FPS-spel med självaktning. Den är utmärkt för närstrider och levererar en käftsmäll med råge. I F.E.A.R fick hagelbrakaren en extra dimension i samband med slow motion-funktionen. Helt plötsligt blev skottväxlingarna en vacker men dödlig balett av kulor, blod och explosioner. Och där fyllde hagelgeväret sin funktion uppskruvat till absurdum.

7. Fat Man – Fallout 3 (PC)

Har du alltid drömt att få spränga en atombomb och bevittna det berömda svampmolnet? Kanske en grotesk fråga men i Fallout 3 var granatgeväret Fat Man svaret för att möta apokalypsen i en döende värld. Ställ dig på säkert avstånd, ladda upp några rackare och skjut för kung och fosterland!

8. MG42 – Far Cry 4 (PS4,PS3, Xbox One, Xbox 360, PC)

Under andra världskriget var tyskarnas kulspruta Maschinengewehr 42 så fruktad att det amerikanska försvarsdepartementet gjorde instruktionsfilmer för hur soldaterna skulle bemöta den i strid. Eldkraften och dess styrka gjorde den skoningslös mot sina fiender. Detta blev extremt användbart i Far Cry 4 när spelaren äntligen kunde lägga labbarna på den berömda förintelsepjäsen. Du var Döden som krossade allt i din väg med denna muskelkraft i händerna.

9. Gravity Hammer – Halo 3 (Xbox 360)

Släggan i Halo 3 fick varenda grupp av fiender att flyga hejvilt åt alla håll. Det var sanslöst roligt att hoppa rakt in bland horderna och löpa amok med den kraftfulla rymdbatongen.

10. Mammoth Tank – Command & Conquer 3: Tiberium Wars (PC, Xbox 360)

Mammoth Tank har mer eller mindre gestaltats i vartenda Command & Conquer som innehållt en batalj mellan Nod och GDI. Denna superstridsvagn ägde slagfältet när den skickades ut i strid. Den var nästintill omöjlig att besegra och skulle den besegras var fienden tvungen att rada upp en armé – enbart för att slå en. I den tredje officiella installationen blev Mammoth Tank uppgraderad och fick sig ett nytt utseende. Dess eldkraft förblev dock intakt.

FöregåendeSida 2 av 2

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.